Κέικ Σοκολάτας με μία μεταξένια κρέμα

Υλικά

Για το κέικ:
2 αυγα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
Μισό ποτήρι γάλα (για το μείγμα)
Μισό φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
3 κουταλιές κακάο (για την ζύμη)
1 φλιτζάνι γάλα (200 ml) (για από πάνω από το κέικ)
2 κουταλιές κακάο (για από πάνω από την κρέμα)
Συστατικά για την κρέμα:
Γάλα 600ml (3 φλιτζάνια)
3 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κορν φαλουρ
3 κουταλιές ζάχαρη
200ml βαριά κρέμα
1 κουταλιά της σούπας βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο ρίχνουμε το ηλιέλαιο το μισό ποτήρι γάλα την βανίλια και κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, το κακάο, και το μπεικιν παουντερ, και συνεχίζουμε και χτυπάμε το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιθούν όλα τα υλικα και να έχουμε ένα πηχτό μείγμα.
Βουτυρωνουμε καλά ένα πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε αυτό. Βάζουμε το πυρέξ στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά και κάνουμε το τέστ με την οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή από το κέντρο του κέικ και τότε είναι έτοιμο.

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το αλεύρι,την ζάχαρη, και το νισεστέ και τα ανακατευουμε ενώ ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατευουμε συνέχεια μέχρι βράσει και να πάρουμε μία πηχτή κρέμα.
Μέτα ρίξτε μέσα την βανίλια και σβήστε την φωτιά και ανακατέψτε. Τέλος ρίξτε μέσα την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το ανακάτεμα να δέσει όλη η κρέμα και αφήστε την κρέμα να κρυώσει.
Ρίξτε γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) πάνω από το κέικ αφήστε να το ρουφήξει. Με ένα μπλέντερ χειρος χτυπήστε την κρέμα να γίνει πιο μεταξένια και την αδειάζουμε πάνω από το κέικ και την ισιώνουμε με την μαριζ.
Τέλος πασπαλίζουμε κοσκινίζοντας με κακάο σε όλο γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για σφίξει.
Κόβουμε και σερβίρουμε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΖουμερή Μανιταρόπιτα με τυριά
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες σε σάλτσας μπεσαμέλ