Κέικ με κρέμα του καφέ

Υλικά σε ταψί 20×35 εκ

Αυγά – 3, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 230 g, ζάχαρη άχνη – 10 g
Ηλιέλαιου- 120 ml
Γιαουρτι – 200 g
Στιγμιαίος καφές – 15 g
Αλεύρι – 250 g
Μπέικιν πάουντερ – 12 g

Για την κρέμα:
Αυγό – 1
κορν φλαουερ – 30 g
Ζάχαρη – 90 g, ζάχαρη άχνη – 10 g
Στιγμιαίος καφές – 5 g
γιαουρτι στραγγιστο 2% – 300 g
Βούτυρο – 120 g

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Τα συστατικά πρέπει κατά προτίμηση να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε τον καφέ στο γιαουρτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στα αυγά και αρχίστε να χτυπάτε.
Προσθέστε τη ζάχαρη με τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το λάδι και το μείγμα γιαουρτι-καφέ ενώ χτυπάτε συνεχώς με το σύρμα.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε δόσεις.
Αδειάζετε τη μάζα που προκύπτει σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 2 λεπτά. 30-35 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.

Ετοιμάστε την κρέμα:
Προσθέστε το κορν φαλουερ σε ένα αυγό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη, τον καφέ, το γιαουρτι και ανακατέψτε.
Βάλτε το στη φωτιά και μαγειρέψτε το μέχρι να πήξει.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη βανίλια και αμέσως το βούτυρο.
Ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο.
Η έτοιμη κρέμα μπορεί να απλωθεί αμέσως πάνω στο κέικ.
Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με κρέμα καφέ και σοκολάτας

Κέικ με κρέμα καφέ και σοκολάτας

Εξαιρετικό Κέικ με κρέμα καφέ και σοκολάτας. Αυτό το κέικ αξίζει ένα μόνο γράμμα – Μμμμμ

Συστατικά

για την βάση:
150 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
30 γραμμάρια κακάο
200 γραμμάρια αλεύρι
250 ml γάλα
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ

Κρέμα:
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος κουβερτουρα
2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφές

Σιρόπι:
150 ml βρασμένου μαύρου καφέ

Παρασκευή

1. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα τη σοκολάτα και τον στιγμιαίο καφέ και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει.
2. Για την βάση, ανακατεύουμε καλά το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα αυγό τη φορά και
προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμενο ταψί 20×30 και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Μουσκεύετε την ψημένη βάση με βρασμένο μαύρο καφέ.
4. Χτυπάμε την καλά παγωμένη κρέμα γάλακτος με σοκολάτα μέχρι να πάρουμε μια κρέμα.
5. Απλώνουμε την κρέμα στην κρυωμένη βάση και διακοσμούμε όπως θέλουμε.

 

Προηγούμενο άρθροΟνειρικό Γαλακτομπούρεκο, Αέρινο Φύλλο Βηρυτού
Επόμενο άρθροΑμυγδαλωτά…αντί να τα αγοράσετε, δοκιμάστε να τα φτιάξετε στο σπίτι!