Σιροπιαστά κουλούρια φουντουκιού

Τα σιροπιαστά κουλούρια φουντουκιού είναι ένα ωραίο μικρό γλυκό που απολαμβάνεται όλες τις ώρες. Το φουντούκι προσθέτει μια αξεπέραστη γεύση και υφή στο κουλούρι, ενώ το σιρόπι του δίνει μια ευχάριστη γλυκύτητα και τραγανότητα. Αυτό το γλυκό μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο ή σνακ. Με την τέλεια ισορροπία από το φουντούκι και το σιρόπι, τα κουλούρια φουντουκιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια γλυκιά και νόστιμη λιχουδιά.

Υλικα

120 γρ. βουτυρο γαλακτος σε θερμοκρασια δωματιου,
1 ποτηρι ζαχαρη αχνη,
3 μετρια αυγα,
1 βανιλια,
1 ποτηρι ινδοκαρυδο,
1/2 ποτηρι φουντουκοψυχα,
250 γρ αλευρι φαρινα,

για το σιροπι
1 ποτηρι νερο,
1/2 ποτηρι ζαχαρη
λιγες σταγονες λεμονι.

Εκτελεση

Σε μία λεκάνη χτυπαμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγα έχουμε αναμείξει ολα τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε λιγα λιγα στο μείγμα η ζύμη μας γινεται οπως των κουλουριών
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα πατάμε στο κεντρο και τους δίνουμε σχάμα σαν κουραμπιε τα τοποθετουμε σε ταψι με αντικολλητικό χαρτι και τα ψηνουμε στους 180 περιπου 20 λεπτα θα ελεγξετε.
Τα βουτάμε όπως ειναι ζεστά στο κρύο σιρόπι και τα επικαλύπτουμε με καρύδα

Η Συνταγή είνα της Sevasti Anthoula

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σιροπιαστά Κουλούρια

Συστατικά

Για τη ζύμη
• 50 γρ αλατισμένο βούτυρο, μαλακώστε
• 150 ml πλήρες γάλα, ζεστό
• 7 γρ ξερή μαγιά
• 75 γρ ζάχαρη άχνη
• 20 γρ ζάχαρη βανίλιας
• 30 γρ μέλι
• 1 μικρό αυγό
• 300 γρ αλεύρι ζαχαροπλαστικής
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Επι πλέον
• 70 γρ μαλακωμένο βούτυρο
• πλύση αυγών

Για το σιρόπι
• 250 γρ ζάχαρη άχνη
• 500 ml νερό
• 50 γρ μέλι
• 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο, ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει το βουτυρο και προσθέτουμε κα την μαγιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα 10 λεπτά να καθίσει.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στο μειγμα μαγιας, μαζί με ζάχαρη βανίλιας, ξύσμα λεμονιού, μέλι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Μόλις ονογενοποιηθούν κάνουμε μια λακκούβα στο μπολ με το αλευρι και προσθέτομε το παραπάνω μείγμα και ανακατευουμε μέχρι να πάρουμε μία κολλώδη ζύμη και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Μόλις η ζύμη είναι μαλακή καια φράτη σκεπάζουμε την ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
Ανακατεύουμε λίγο την ζυμη και την βγάζουμε σε ένα αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε καλά.
Ξεκιναμε ρίχνοντας αλεύρι να την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε πλάστη στο μέγεθος ενός μικρου παραλληλόγραμμου ταψιού
Αλειφουμε την ζύμη με βουτυρο στα 3/4 της επιφάνειας της .


Διπλώνουμε την ζύμη σε προς τα μέσα της 2 στενές άκρες η μία να επικαλύπτει την άλλη και μετα προς το κέντρο. Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην ψυγείο για μισή ώρα.

 


Αλευρώνουμε το πάγκο και ανοίγουμε πάλι με το πλαστην σε παραλληλόγραμο μέγεθος μικρό ταψάκι.
Κόβουμε την ζύμη σε λωρίδες και κάθε μία λωρίδα την στρίβουμε και στρίβουμε τις άκρες προς τα μέσα.


Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν τα κουλούρια μας
Φτιάχνουμε το σιρόπι με νερό ζαχαρι και μελι και φλούδες απο λεμόνι.

Αλείφουμε τα κουλούρια με αυγό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και τα σιροπιάζουμε ….

Καλη επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΟνειρικό Ορεκτικό: Ψητή Μελιτζάνα με Σκορδο
Επόμενο άρθροΛαζάνια με Μανιτάρια: Γεύση που Ξεπερνάει τα Όρια!