Κέικ με ξηρούς καρπούς

Υλικά:

4 μεγάλα αυγά
150 γρ ζάχαρη
1 κοφτό κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ζάχαρη βανίλια
150 γρ βουτυρο ή μαργαρίνη
50 ml γάλα
150 γρ αλεσμένους ξηρούς καρπούς
200 γρ αλεύρι 
Βούτυρο για την φόρμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη βανίλια και χτυπάμε ελαφρά.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την προσθέτουμε στο μείγμα, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.
Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι είδος ξηρών καρπών θέλετε, όπως αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια κ.λπ.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και 50 γρ. σταφίδες.
Μπορείτε να σερβίρετε το κέικ σκέτο ή με άχνη ζάχαρη, σοκολάτα ή σαντιγί.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα μπουγατσίνια που γίνονται εύκολα και γρήγορα 💕
Επόμενο άρθροΚορμός σοκολάτας