Κέικ Λεμονιού με Γλάσο
Αυτό το κέικ λεμονιού είναι ό,τι πρέπει για μια δροσιστική και γευστική απόλαυση! Η υφή του είναι αφράτη και νωπή, ενώ το γλάσο λεμονιού προσθέτει μια ξινή και γλυκιά πινελιά.
Γιατί να το φτιάξετε:
- Εύκολη συνταγή: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη να την ακολουθήσετε, ακόμα και αν δεν είστε έμπειροι στην ζαχαροπλαστική.
- Γρήγορη προετοιμασία: Το κέικ ετοιμάζεται σε περίπου 30 λεπτά, καθιστώντας το ιδανικό για ένα γρήγορο γλυκό.
- Φρέσκα υλικά: Η συνταγή βασίζεται σε φρέσκα υλικά, όπως λεμόνι, βούτυρο και αυγά, που δίνουν στο κέικ πλούσια γεύση.
- Πολυχρηστικότητα: Το κέικ μπορεί να σερβιριστεί ως πρωινό, brunch, επιδόρπιο ή ακόμα και ως σνακ.
Συνολικά:
Το Αφράτο Κέικ Λεμονιού με Γλάσο Λεμονιού είναι μια εύκολη, γρήγορη και γευστική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
4 αυγά
300 γρ ζάχαρη
220 ml αραβοσιτέλαιο
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
1 φακελάκι ζάχαρη με λεμόνι (10 γρ θα το βρεις στο σούπερ μάρκετ)
Ξύσμα από 3 λεμόνια
χυμό από 2 μικρά λεμόνια
500 γρ φαρίνα
1/4 κ γ αλάτι
Για το γλάσο
1,5 κούπα άχνη ζάχαρη
χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το γιαούρτι εναλλάξ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Ψήνουμε στους 165 C στις αντιστάσεις ,για 45-50 λεπτά
Για το γλάσο
Ανακατεύουμε στην άχνη ζάχαρη,τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού
Βάζουμε το γλάσο σε χλιαρό ή κρύο κέικ
Η Συνταγή είναι από το Οι συνταγές του Δία Dias recipes
Συμβουλές:
- Για πιο έντονη γεύση λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ξύσμα λεμονιού στο κέικ.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με χυμό λεμονιού για ακόμα πιο λεμονάτη γεύση.
- Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ με φρέσκες φέτες λεμονιού ή ζαχαρωμένα φρούτα.