Κέικ Σοκολάτας

Το κέικ σοκολάτας είναι ένα κλασικό γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η πλούσια γεύση της σοκολάτας και η τραγανή υφή των φουντούκιων το κάνουν ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

Η ζύμη του κέικ είναι αφράτη και ζουμερή, με έντονη σοκολατένια γεύση. Η προσθήκη του κακάο της δίνει μια επιπλέον πικάντικη νότα. Το γλασο σοκολάτας είναι επίσης πλούσιο και κρεμώδες, με έντονη σοκολατένια γεύση. Τα φουντούκια, που πασπαλίζονται από πάνω, προσθέτουν μια τραγανή και αρωματική υφή.

Συνολικά, το κέικ σοκολάτας με κακάο στην ζύμη και γλασο σοκολάτας με φουντούκια είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Πλεονεκτήματα:

  • Πλούσια γεύση σοκολάτας
  • Ζουμερή και αφράτα ζύμη
  • Τραγανή υφή φουντούκιων

Μειονεκτήματα:

  • Μπορεί να είναι λιπαρό για κάποιους

✔ Συστατικά:

3 αυγά
πρέζα αλάτι
8 γρ ζάχαρη βανίλιας
170 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
120 ml λάδι
180 ml γάλα
280 γρ αλεύρι
16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
30 γρ πικρό κακάο
30 ml γάλα

100 γρ λιωμένη μαύρη σοκολάτα
3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα

✔ Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνω τρία αυγά την βανίλια, αλάτι, ζάχαρητή και χτυπάω με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια ρίχνω το λάδι το γάλα ανακατέβω και αφήνουμε για λιγο στην άκρη
Κοσκινίζω το αλεύρι με τον μπέικιν πάουντε και το ρίχνω σταδιακα μέσα στο υγρό μείγμα και ανακατεύω
Στη συνέχεια το χωρίζω το μειγμα σε δύο μπολ και το ενα απο τα δύο να εχει περιπου 100 γρ παραπανω μείγμα . Στο λιγότερο μείγμα κοσκινίζω μέσα κακάο κανέλα και ρίχνω και 30 ml γάλα ανακατέβω μέχρι να πάρω μια ρευστή κρέμα σοκολατένια

Σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ρίχνω το 1/5 του λευκό μείγματος στη συνέχεια ρίχνω το 1/4 σοκολατένιο μειγμα από πανω και μετά πάλι το λευκό και σοκολατενειο και τελειωνω με το λευκό (5 στρωσεις λευκό και 4 σοκολατενιο)
Παιρνω ένα ξυλάκι κάνω γραμμές στην συνέχεια ψήνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά αφήνω το κέικ μου και το βγαχω απο την φόρμα και το αφήνω πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει

Αναμιγνύω χοντροκομμένα φουντούκια ή καρύδια με ένα γλάσο σοκολάτας περίπου 100 γραμμάρια και με αυτό αλλειφω όλο το κέικ μου το βάζω σε μία πιατελα και μετά το βάζω στο ψυγείο και το κέικ μου είναι έτοιμο

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ σοκολάτας με κεράσια και βελουδινη κρέμα.

Κέικ σοκολάτας με κεράσια και βελουδινη κρέμα.

Υλικά για φόρμα με διάμετρο 24 cm:

Για τη ζύμη:
Αυγά – 2,
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 120 g
Βούτυρο – 120 g
Γιαούρτι – 2 κουταλιές της σούπας
Γάλα – 200 ml
Αλεύρι – 270 g
Κορν Φλάουερ – 30 g
Σκόνη κακάο – 25 g
Μπέικιν πάουντερ – 8 g

Για την κρέμα:
Κρέμα Γιωτης – 3 συσκευασίες των 40 γρ
Ζάχαρη – 180 γρ + βαν Ζάχαρη – 20 γρ
Γάλα – 1 λίτρο
Βούτυρο – 50 g

Για ζελέ:
Ζελέ με γεύση κεράσι Γιώτης – 90 g
Νερό ή χυμός κερασιού – 350 ml
Ζελατίνη – 5 g + 25 ml νερό

Επιπλέον:
Κεράσια χωρίς κουκούτσι περίπου. – 500 γρ

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τα αυγά και αρχίζουμε να τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο (το βούτυρο δεν είναι καυτό), ξινή κρέμα και γάλα (θερμοκρασία δωματίου).
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα στρωμένη με χαρτι ψησίματος(τα πλαϊνά της φόρμας δεν χρειάζονται χαρτι).
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 30 λεπτά

Βγάλτε από τον φούρνο και κάντε τρύπες με μια λαβή σπάτουλας (δηλαδή τρυπήστε τη ζύμη).
Οι τρύπες μπορεί να είναι μεγάλες ώστε η κρέμα να ρέει καλά μέσα στη ζύμη. (Ήθελα η κρέμα να ρέει καλά στις τρύπες, αλλά δεν τις έκανα αρκετά μεγάλες.
Άρα υπήρχαν σημεία όπου η κρέμα δεν μπορούσε να διαρρεύσει.
Αφήστε να κρυώσει. Χρησιμοποιώ ένα αποσπώμενο δαχτυλίδι (τσερκι) για να κόψω τα πλαϊνά της ζύμης. Βάζω τη ζύμη σε δαχτυλίδι (η διάμετρος θα είναι 23 εκ.) στρωμένη με μεβράνη.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Στην κρεμα γιωτης σκονη προσθέτουμε τη ζάχαρη και με λίγο γάλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Προσθέστε την βανίλια στη ζεστή κρέμα ζάχαρη και βούτυρο.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αδειάζουμε αμέσως τη ζύμη. Ισιωνουμε. Δώστε λίγο χρόνο για να κυλίσει η κρέμα στις τρύπες.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Τα κεράσια πλένονται και καθαρίζονται. Προσθέστε νερό στη ζελατίνη και ανακατέψτε.
Ετοιμάζουμε ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες. Όπως είναι η ζελατίνη, προσθέτουμε στο ζεστό ακόμα ζελέ και ανακατεύουμε.
Βγάλτε το κέικ από το ψυγείο και απλώστε τα κεράσια πάνω στην κρέμα. Ρίχνουμε το ζελέ σε δύο στάδια (ρίχνουμε το μισό ζελέ και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 15 λεπτά).
Στη συνέχεια το άλλο μισό και βάλτε το κέικ στο ψυγείο για 4 ώρες να σταθεροποιηθεί.

Το κέικ είναι έτοιμο.

Ευχαριστούμε για την συνταγή την Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΗ πιο νόστιμη συνταγή για κουλουράκια χωρίς μαγιά που έχω φάει ποτέ
Επόμενο άρθροΠροφιτερόλ: Η Εκλεκτή Επιλογή Για Γλυκό Απόλαυσης