Πρόκειται για ένα κέικ που το «εφτιαξα» πολύ γρήγορα, είναι αρκετά εύκολο στην παρασκευή του, γιατί ψήνουμε ένα παντεσπάνι, το αλείφουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας.
Μπορείτε να το φτιάξετε την ημέρα που θα το σερβίρετε γιατί δεν χρειάζεται να μείνει στο ψυγείο πάνω από δύο-τρεις ώρες. Και ο συνδυασμός σοκολάτας και βερίκοκου είναι απλά ακαταμάχητος.
Απαραίτητα προϊόντα:
γιαούρτι – 1 κουπα.
ζάχαρη – 2/3 κουπας
λάδι – 7 κουταλιές της σούπας.
κακάο – 4 κουταλιές της σούπας.
μαρμελάδα βερίκοκο – 3 κουταλιές της σούπας.
αλεύρι – 1 ½ κουπα
διττανθρακική σόδα
βανίλια
για το γλάσο:
φυσική σοκολάτα – 1 τεμ.
ζάχαρη – 5 κουταλιές της σούπας.
νερό – 100 ml.
βανίλια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το κακάο, τη μαρμελάδα βερίκοκο και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Αλείφετε τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας που θα ψήσετε το κέικ με βούτυρο ή λάδι και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει.
Αφήστε το κεικ να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει, απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα βερίκοκο και φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας το νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη και τη βανίλια.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτια και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο το κέικ που έχει κρυώσει. Διακοσμήστε όπως επιθυμείτε.
ΠΗΓΗ: Мариела Маринова