Υγρό Κέικ με τυρί κρέμα και σταγόνες σοκολάτας
Το υγρό κέικ με τυρί κρέμα και σταγόνες σοκολάτας είναι ένα εκπληκτικά νόστιμο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει!
Η απαλή υφή του κέικ σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση του τυριού κρέμας και τις γλυκές σταγόνες σοκολάτας δημιουργούν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να το απολαύσετε σαν επιδόρπιο με μια σφήνα παγωτό βανίλια ή απλά να το απολαύσετε με έναν καφέ ή ένα τσάι.
Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για να μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Απολαύστε το υγρό κέικ με τυρί κρέμα και σταγόνες σοκολάτας και αφεθείτε στη γευστική απόλαυση!
Υλικά
Αυγά 2
τυρί κρέμα ή κοτατζ 1/2 φλ
Ζάχαρη 1 φλ
Γάλα φρέσκο 300 ml
Αλεύρι 2 φλ
Λάδι 1/3 φλ
Βανίλια
Μπέικιν πάουντερ 10 γρ
Σταγόνες σοκολάτας 1/2 φλ
το φλυτζάνι έχει χωρητικότητα 200 ml
Παρασκευή
Αρχικά χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το τυρί κότατζ, τη βανίλια, το λάδι και τέλος το αλεύρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα! Τώρα προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε ξανά μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες.
Μια φόρμα κατάλληλου μεγέθους αλείφουμε με βουτυρο και αδειάζουμε το μισό μείγμα. Από πάνω βάζουμε τις μισές σταγόνες σοκολάτας.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε ξανά όλες τις σταγόνες από πάνω.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα μέχρι να είναι έτοιμο! Μια οδοντογλυφίδα που έχει μπει στη μέση του κέικ θα πρέπει να βγαίνει
σχεδόν στεγνή, αυτό είναι ένα υγρό κέικ και δεν θα στεγνώσει εντελώς χωρίς να στεγνώσει υπερβολικά η ζύμη.
Δοκίμασέ το! Είναι νόστιμο!