Κέικ βανίλιας

Το Κέικ βανίλιας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε. Το Κέικ βανίλιας είναι αφράτο, γευστικό και ιδανικό για κάθε περίσταση, από ένα γρήγορο πρωινό μέχρι ένα γιορτινό τραπέζι. Εάν ψάχνετε για μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για Κέικ βανίλιας αυτή είναι για εσάς

Υλικά

4 φλιτζάνια αλεύρι
5 αυγά
1 και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι βούτυρο ή γκι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 και 1/2 φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα των ξηρών υλικών και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Προσθέστε τη βανίλια και το γάλα και χτυπήστε ξανά όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί αλειμμένο με γκι και το βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφού κρυώσει το κέικ το διακοσμούμε με καρύδα

Σερβίρεται με τσάι ή καφέ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ Βανίλιας με 3 διαφορετικές υφές

Κέικ Βανίλιας με 3 διαφορετικές υφές

ΥΛΙΚΑ :
 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο και ελαφρώς παγωμένο
 2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
 1 και 1/4 φλιτζάνι ( 150 γρ.) ζάχαρη άχνη
 4 αυγά χωρισμένα
 1 κουταλιά νερό
 1 φλιτζάνι (120 γρ.) αλεύρι
 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί 20 x 20 εκ. και αφήστε το στην άκρη.
Διαχωρίστε τα αυγά και χτυπήστε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα, μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές και αφήστε τα στην άκρη.
Χτυπήστε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να πάρετε ένα μείγμα ανοιχτού κίτρινου χρώματος.
Ανακατέψτε στους κρόκους το λιωμένο βούτυρο και την κουταλιά του νερού (για περίπου 2 λεπτά) μέχρι να συνδυαστεί ομοιόμορφα και στη συνέχεια ανακατεύετε το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Ρίξτε αργά στο μίγμα το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Ανακατέψτε προσεκτικά τα ασπράδια των αυγών (1/3 κάθε φορά) στη συνέχεια επαναλάβετε μέχρι να αναδιπλωθεί όλη η μαρέγκα.
Ρίξτε το μίγμα στο τηγάνι και ψήστε για 40-60 λεπτά στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις.
Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το φούρνο αλλά ξεκινήστε τον έλεγχο μετά από 40 λεπτά. Αν το κέικ γίνει πολύ γρήγορα καφέ πριν από το ελάχιστο χρόνο των 40 λεπτών, μπορείτε να καλύψετε το κέικ με αλουμινόχαρτο.
Αφήστε το κέικ να παγώσει εντελώς πριν πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη.

 

Καλή επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΗ τέλεια μπασμπούσα: Πώς να φτιάξετε ένα γλυκό που θα σας μείνει αξέχαστο
Επόμενο άρθροCheesecake Πορτοκαλιού με Βάση Παντεσπάνι: Ονειρικό γλυκό για λάτρεις του πορτοκαλιού!