Κέικ με ζελέ πορτοκαλιού, ζάχαρη σοκολάτας και νιφάδες καρύδας

Υλικά

Δύο αυγά
Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ένα πακέτο ζάχαρη βανίλιας
Μισό φλιτζάνι φυτικό λάδι
Ένα φλιτζάνι γάλα
Μισό κιλό αλεύρι
Ένα πακέτο μπέικιν πάουντερ είναι 400 ml χυμού
Τζελ πορτοκαλί για πορτοκάλι
(έτοιμο πακέτο)
Δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι γεμάτο άμυλο
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σοκολάτα
Και νιφάδες καρύδας για διακόσμηση από πάνω

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι και το γάλα, χτυπάμε μερικές φορές, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, αδειάζουμε σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ εκτός φούρνου να ξεκουραστεί για λίγο, το βγάζουμε από τη φόρμα, ετοιμάζουμε το ζελέ
Πάνω σε αυτό, βάζετε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και χτυπάτε
μετά το ζεσταίνουμε, το περιχύνουμε με το κέικ και το διακοσμούμε

H Συνταγή είναι από Abo Asma

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ σοκολάτας με κεράσια και βελουδινη κρέμα.

Κέικ σοκολάτας με κεράσια και βελουδινη κρέμα.

Υλικά για φόρμα με διάμετρο 24 cm:

Για τη ζύμη:
Αυγά – 2,
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 120 g
Βούτυρο – 120 g
Γιαούρτι – 2 κουταλιές της σούπας
Γάλα – 200 ml
Αλεύρι – 270 g
Κορν Φλάουερ – 30 g
Σκόνη κακάο – 25 g
Μπέικιν πάουντερ – 8 g

Για την κρέμα:
Κρέμα Γιωτης – 3 συσκευασίες των 40 γρ
Ζάχαρη – 180 γρ + βαν Ζάχαρη – 20 γρ
Γάλα – 1 λίτρο
Βούτυρο – 50 g

Για ζελέ:
Ζελέ με γεύση κεράσι Γιώτης – 90 g
Νερό ή χυμός κερασιού – 350 ml
Ζελατίνη – 5 g + 25 ml νερό

Επιπλέον:
Κεράσια χωρίς κουκούτσι περίπου. – 500 γρ

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τα αυγά και αρχίζουμε να τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο (το βούτυρο δεν είναι καυτό), ξινή κρέμα και γάλα (θερμοκρασία δωματίου).
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα στρωμένη με χαρτι ψησίματος(τα πλαϊνά της φόρμας δεν χρειάζονται χαρτι).
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 30 λεπτά

Βγάλτε από τον φούρνο και κάντε τρύπες με μια λαβή σπάτουλας (δηλαδή τρυπήστε τη ζύμη).
Οι τρύπες μπορεί να είναι μεγάλες ώστε η κρέμα να ρέει καλά μέσα στη ζύμη. (Ήθελα η κρέμα να ρέει καλά στις τρύπες, αλλά δεν τις έκανα αρκετά μεγάλες.
Άρα υπήρχαν σημεία όπου η κρέμα δεν μπορούσε να διαρρεύσει.
Αφήστε να κρυώσει. Χρησιμοποιώ ένα αποσπώμενο δαχτυλίδι (τσερκι) για να κόψω τα πλαϊνά της ζύμης. Βάζω τη ζύμη σε δαχτυλίδι (η διάμετρος θα είναι 23 εκ.) στρωμένη με μεβράνη.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Στην κρεμα γιωτης σκονη προσθέτουμε τη ζάχαρη και με λίγο γάλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Προσθέστε την βανίλια στη ζεστή κρέμα ζάχαρη και βούτυρο.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αδειάζουμε αμέσως τη ζύμη. Ισιωνουμε. Δώστε λίγο χρόνο για να κυλίσει η κρέμα στις τρύπες.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Τα κεράσια πλένονται και καθαρίζονται. Προσθέστε νερό στη ζελατίνη και ανακατέψτε.
Ετοιμάζουμε ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες. Όπως είναι η ζελατίνη, προσθέτουμε στο ζεστό ακόμα ζελέ και ανακατεύουμε.
Βγάλτε το κέικ από το ψυγείο και απλώστε τα κεράσια πάνω στην κρέμα. Ρίχνουμε το ζελέ σε δύο στάδια (ρίχνουμε το μισό ζελέ και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 15 λεπτά).
Στη συνέχεια το άλλο μισό και βάλτε το κέικ στο ψυγείο για 4 ώρες να σταθεροποιηθεί.

Το κέικ είναι έτοιμο.

Ευχαριστούμε για την συνταγή την Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες στο τηγάνι με σκόρδο και βούτυρο
Επόμενο άρθροΜπριζόλες με πατάτες στο φούρνο…δείτε το μυστικό ψησίματος με λαδόκολλα