Yγιεινό κέικ με μπανάνα, χωρίς ζάχαρη και αλεύρι

Υλικά

120 πλιγούρι βρώμης
200ml φρέσκο γάλα

3 μπανάνες
2 αυγά,
40 γρ. κακάο σε σκόνη,
βανίλια,
2 κ.γ. στεβια (γλυκαντικό),
50 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
3 κ.σ. νιφάδες καρύδας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ανακάτεψα το πλιγούρι βρώμης με φρέσκο γάλα, άφησα το πλιγούρι βρώμης να φουσκώσει για 10min.
Στο μεταξύ χτύπησα στο μπλέντερ τις μπανάνες. Στις μπανάνες πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά με την σειρα στα υλικα. Ανακάτεψα τα πάντα μέχρι να γίνει
ένα ομοιογενές μείγμα. Το έβαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο

ΠΗΓΗ: Цветана Йончева-Иванова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με κρέμα γιαουρτιού και κακάο.

Κέικ με κρέμα γιαουρτιού και κακάο.

Για να φτιάξετε το κεικ θα χρειαστείτε:

Για το μέρος της κρέμας

250 γραμμάρια γιαουρτι
1 αυγό
2-3 κ.σ. ζαχαρη
1/2 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
1 κουτ.γλ κορν φλαουρ ή άμυλο πατάτας

Για το κεικ κακάο:
1 αυγό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
1 ποτήρι κεφίρ 2,5%
2 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 κουτ μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. μεγάλο. κακάο
2/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
* ποτήρι μεγεθος 250 ml
* Το χρώμα και η γεύση του κέικ εξαρτάται από την ποιότητα του κακάο.
* Αποσπώμενο ταψί τσερκι d=25 cm.

Εκτέλεση:

Για την κρεμα

Xτυπήστε το γιαουρτι με το αυγό, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας σε μια ομοιογενή μάζα. Προσθέστε κορν φλαουερ , ανακατέψτε καλά ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι.

Για το κεικ
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ρίξτε κεφίρ, ανακατέψτε καλά.
Ρίχνουμε αλεύρι με μπέικιν πάουντερ, χτυπάμε σε ομοιογενή μάζα.
Προσθέστε κακάο, ανακατέψτε τη σοκολατένια μάζα του κεικ.
Ρίξτε φυτικό λάδι και ανακατέψτε. Η ζύμη πρέπει να είναι ομοιογενής και πηχτή.

Αλείφουμε ένα ταψί με βουτυρο. Βάζουμε πρώτα τη σοκολατένια ζύμη, την λειαίνουμε. Στη συνέχεια απλώστε τυχαία τη μάζα του γιαουρτιου και,
χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο ραβδί, σχεδιάστε αυθαίρετα σχέδια με κυκλικές κινήσεις.
Ψήνουμε το κεικ με κακάο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Για την ετοιμότητα δομιμάζουμε με οδοντογλυφίδα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα με σφολιάτα
Επόμενο άρθροΓλυκιά Ριζόπιτα