Kεμπάπ από τα Άδανα
Η σπεσιαλιτέ των Αδάνων είναι ο κιμάς στο χέρι και το ζύμωμα του κρέατος με τέτοιο τρόπο που τα κεμπάπ λιώνουν στο στόμα. Αυτά τα κεμπάπ ήταν τρυφερά, ζουμερά και γευστικά – απλά λιώνουν στο στόμα.
Συστατικά
500 γρ Κιμάς αρνιού
Κόκκινη & Πράσινη πιπεριά 1/2 το καθένα
1 κρεμμύδι μέτριο
Μαϊντανός – 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Φρέσκο τσίλι ψιλοκομμένο 2-3
Φρέσκος άνηθος (προαιρετικά)
Νιφάδες τσίλι 1 κουτ.γλ
Καπνιστή πάπρικα 1 κουτ.γλ
Σουμάκ 2 κουτ.γλ
Κύμινο 2 κουτ.γλ
Πιπέρι 1 κουτ.γλ
Κανέλα σε σκόνη 1 κουτ.γλ
τζίντζερ & σκόρδο 6-7 σκελίδες σκόρδο & ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ.
Αλάτι
βούτυρο κλαριφέ 1 κ.γ
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι & την πιπεριά, τζιντζερ και σκόρδο και αφήνουμε για λίγο να φυγουν τα υγρά.
Ψιλοκόψτε και τον κιμά (εγώ είχα κιμά και τον ψιλοέκοψα και με το μαχαιρι στο παγκο) και προσθέτετε όλα τα αποξηραμένα υλικά, και το γκι (βούτυρο κλαριφιε).
Στύβουμε το υγρό από τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και την πιπεριά ανακατεύουμε εντελώς και τα προσθέτουμε στο κιμα.
Προσθέστε τα μυρωδικά και ανακατέψτε τα καλά. Αφιερώστε χρόνο για να ζυμώσετε το κρέας με τρόπο που να μην υπάρχουν σβώλοι.
Αφήνω στην άκρη.
Κάντε ένα ντιπ γιαουρτιού χρησιμοποιώντας γιαούρτι, αλάτι, ψιλοκομμένο σκόρδο & σουμάκ, ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Φτιάξτε μια σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, μαϊντανό, χυμό λεμονιού, σουμάκ & ελαιόλαδο.
Τώρα αλείψτε το τηγάνι με ελαιόλαδο ή βούτυρο και φτιάξτε μακριά κεμπάπ με τα δάχτυλα για να δώσετε σχήμα (δεν έχω χοντρά σουβλάκια) και ψήστε. Λίγα λεπτά κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με πίτες και τα συνοδευτικα που έχετε ετοιμάσει.
Η Συνταγή είναι από το Shrinkha Vinod
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Kεμπάπ κρασιού
Το δείπνο μας είναι ένα κεμπάπ κρασιού
Υλικά:
Περίπου 500-600 γραμμάρια χοιρινό
2 κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο κρασί
Πάπρικα
Κόκκοι μαύρου πιπεριού
Μπαχάρι
δάφνη
Αλάτι για γεύση
1 φλιτζάνι αλεσμένες ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Λάδι
1,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για να πήξει
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια.
Το στεγνώνουμε ελαφρά, το αλατοπιπερώνουμε και το τηγανίζουμε μέχρι να λιωσει το λίπος.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα και ανακατεύουμε ξανά, ρίχνουμε νερό, σκεπάζουμε το κρέας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και αλατοπιπερώνουμε με κόκκους πιπεριού, μπαχάρι και δάφνη.
Να βράσει.
Προσθέτουμε τις αλεσμένες ντομάτες με τη ζάχαρη.
Να ξαναβράσει.
Τέλος βάζουμε το αλεύρι που το ανακατεύουμε σε λίγο κρύο νερό σε ένα μπολ.Το ρίχνουμε σε λεπτή ροή και ανακατεύουμε να μην γίνουν μπαλάκια.Αλάτι περισσότερο αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε με βρασμένο λευκό ρύζι, το οποίο έχουμε μαγειρέψρι και στραγγίσει προηγουμένως.
Αρωματισμένο με βούτυρο και αλάτι.
Μπορεί να είναι πουρές αντί για ρύζι
Καλό βράδυ σε όλους μου
Υγεία 🍷🍷