Κιμαδόπιτα

Συστατικά

2 κιλά κιμά κρέατος
4 καρότα τεμαχισμένα
1 μελιτζάνα σε μικρά κομμάτια
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί (γκούδα, παρμεζάνα, μοτσαρέλα)
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλάκια αλάτι
1 ζυμάρι από φύλλα συσκευασίας για πίτες
σουσάμι για γαρνίρισμα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Κατευθύνσεις

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Ξεπαγώστε πλήρως τη ζύμη του φύλλου.
3. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και προσθέστε τα λαχανικά. Σωτάρουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κιμά. Σωτάρετε για άλλα 5 λεπτά.
4. Προσθέστε λίγο νερό – περίπου 1 φλιτζάνι, τη σάλτσα ντομάτας, τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά.
5. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τη φέτα και το τυρί. Ανακατέψτε τα πάντα.
6. Λιπάνετε το κατώτατο σημείο και τις πλευρές ενός στρογγυλού ταψιού – για παράδειγμα. Διάμετρος 35εκ.
Ξετυλίξτε τη ζύμη από το πλαστικό μανίκι και τοποθετήστε ένα ένα φύλλο στο ταψί. Πασπαλίστε τα με λάδι και απλώστε τα μισά από τα φύλλα πριν βάλετε την γέμιση. Συνεχίστε να πασπαλίζετε το φύλλο με ελαιόλαδο και τελειώστε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα ζύμης.
6. Περάστε την επιφάνεια της πίτας με λίγο γάλα, κόψτε το σε κομμάτια και βάλτε λίγο σουσάμι στην κορυφή.
7. Ψήστε για μια ώρα, μέχρι να χρυσήσει και να είναι τραγανή.