Κιμαδόπιτα

Η κιμαδόπιτα είναι μια παραδοσιακή πίτα που αποτελείται από φύλλο χειροποίητο ζύμης γεμάτο με κιμά, κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας. Συνήθως ψήνεται στο φούρνο μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφί και τραγανή κρούστα. Η γεύση είναι πλούσια και αρωματική, και μπορεί να συνοδευσει πολλά φαγητά ή και μόνη της. Είναι ιδανική για ένα γεύμα με την οικογένεια ή για να μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Υλικά

για την ζύμη
600 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ,
1 κ.σ. ξύδι,
2 κ.σ.ελαιολαδο,
1/2 κ.γ.αλατι,
300ml νερό βρύσης
νισεστε

για την γέμιση
800 γρ κιλο μοσχαρίσιο κιμά,
1 κρεμμύδι μεγάλο,
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
αλατοπίπερο,
maggi σε σκόνη,
200 γρ cerygold κασέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Ζυμώνω τα υλικά, αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί, χωρίζω σε 10 μπαλακια,ανοίγω με νισεστε 5 φύλλα κάτω απλώνω την γέμιση και 5 πάνω,
ανάμεσα στα φύλλα ραντίζουμε με ελαιόλαδο

Για την γέμιση
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Σοταρουμε το κρεμμύδι με 2 κσ λάδι στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τον κιμά, τον σπάμε με τη βοήθεια μίας κουτάλας και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας αλατοπιπερο και την σκονη maggi.
Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστούν όλα τα υγρά της.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε το κασέρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

κιμαδόπιτα

Η Συνταγή είναι της Lena Totsika

Προηγούμενο άρθροΔΥΟ ΤΣΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ: Ένα φλιτζάνι πριν τον ύπνο σε κρατά υγιή
Επόμενο άρθροΣτριφτή πίτα με σέσκουλα και τυρί