Κυπριακοί Κεφτεδες 

Οι Κυπριακοί Κεφτέδες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της Κυπριακής κουζίνας. Γίνονται από χοιρινό κιμά, τριμμένη πατάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, δυόσμο, αυγό, αλάτι και πιπέρι. Η προσθήκη της πατάτας τους κάνει πιο αφράτους και γευστικούς, ενώ η κανέλα τους δίνει μια ιδιαίτερη γλυκιά νότα.

Υλικά

1 κιλο κιμά
2 μέτριες φετες μπαγιάτικο ψωμι ή φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ κανέλα
1 κ.σ δυόσμο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 μέτριες πατατες ωμές τριμμένες
2 αυγά
Αλατι,πιπέρι
2 κ.γ Κύμινο
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αναμιγνύεται πολυ καλά όλα τα υλικά και αφήνετε στο ψυγειο για τουλάχιστον 3 ωρες. Πλάθετε στο σχήμα που σας αρέσει και τηγανιζετε σε καυτό λαδι.
Αν δεν τους θέλετε τηγανητους μπορείτε στο μειγμα να προσθέσετε 2 κ.σ Ελαιόλαδο και να τους ψήσετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμούς. Προσωπικά τους τηγανιζω συνήθως.

Καλή σας επιτυχία.

Η Συνταγή είναι της κας Remona Israel

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ταραμοκεφτεδες 

Ταραμοκεφτεδες 

Υλικα

200γρ ταραμά κόκκινο ή λευκό
250 γρ ψωμί μπαγιάτικο
1 κρεμμύδι ξερό 1 χλωρό ψιλοκομμένα
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2κ.σ ανιθο ψιλοκομμένο
2 κ σ γεμάτες αλεύρι φαριναπ
Λίγο πιπέρι
Καλαμποκαλευρο για πανάρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τον ταραμά στο νερό και τον αφήνουμε για 20 λεπτά στη συνέχεια το σουρώνουμε στο ψιλό σουρωτήρι και πετάμε το νερό τον βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψωμί που ήδη έχουμε μουλιάσει και το έχουμε στύψει πάρα πολύ καλά στη συνέχεια βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνουμε καλά βάζουμε τους κεφτέδες στο ψυγείο για μία ώρα για να αφήσουν τα αρώματά τους στη συνέχεια πλάθουμε τους κεφτέδες τους περνάμε από το καλαμποκάλευρο τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν τρώγονται ζέστη με μπόλικο λεμόνι

Καλή σας επιτυχία

H Συνταγή είναι της  Ioanna Koulouri

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα κουλουράκια βανίλιας βουτύρου
Επόμενο άρθροΡαβανί