Kόκκινα φασόλια με μπέικον και μελάσα.
Πλούσια γεύση: Η γήινη γεύση των φασολιών αγκαλιάζει την καπνιστή νοστιμιά του μπέικον, ενώ η μελάσα προσθέτει μια γλυκιά πινελιά που ισορροπεί ιδανικά το πιάτο.
Πολύπλοκη υφή: Η βελούδινη υφή των φασολιών έρχεται σε αντίθεση με την τραγανή υφή του μπέικον, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα αίσθηση στο στόμα.
Αρωματική πανδαισία: Το πλούσιο άρωμα του καπνιστού μπέικον αναμειγνύεται με τα γήινα αρώματα των φασολιών και τις γλυκές νότες της μελάσας, δημιουργώντας μια αρωματική εμπειρία που ξυπνάει τις αισθήσεις.
Χρώμα που μαγνητίζει: Το βαθύ κόκκινο χρώμα των φασολιών, σε συνδυασμό με το χρυσαφένιο χρώμα του μπέικον, δημιουργούν ένα οπτικά εντυπωσιακό πιάτο που κεντρίζει το ενδιαφέρον.
Ένα πιάτο γεμάτο ιστορίες: Η συνταγή για κόκκινα φασόλια με μπέικον και μελάσα έχει ρίζες σε διάφορες κουλτούρες, φέρνοντας μαζί της ιστορίες και γεύσεις από όλο τον κόσμο.
Για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία: Δοκιμάστε κόκκινα φασόλια με μπέικον και μελάσα και αφεθείτε σε ένα ταξίδι γεμάτο γεύσεις, υφές και αρώματα που θα σας μαγέψουν!
Συμβουλή: Σερβίρετε με ρύζι ή ψωμί για να απολαύσετε πλήρως την πλούσια σάλτσα.
Υλικά
Ένα πακέτο red kidney beans μουλιασμένα και βρασμένα περίπου 1 ώρα .(Τα βρίσκουμε παντού πλέον και κυρίως στα βιολογικά. Λεγονται Kidney beans γιατί μοιάζουν σαν μικρογραφία…νεφρού.)
15 φέτες μπέικον ή απάκι ή κάποιο άλλο καπνιστό κρέας 🥓
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 🧅
Μερικές σκελίδες σκόρδου 🧄
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή φρέσκια ντομάτα το καλοκαίρι 🍅
2 φύλλα δάφνης 🍃
2 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
50γρ μελάσα ή χαρουπόμελο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη ή σιρόπι σφενδαμου (maple syrup) 🍁
Λάδι και νερό για να συμπληρώσουμε στη γάστρα
Εκτέλεση
Σωτάρω το κρέας και το κρεμμύδι. Προσθέτω τα ντοματάκια και σβήνω το μάτι. Βάζω τα φασόλια στη γάστρα, προσθέτω το περιεχόμενο του τηγανιού, όλα τα μπαχαρικά, τη μελάσα, το λάδι και συμπληρωνω νερό να καλύψει τα φασόλια. Ψήνω για 2-2,5 ώρες μέχρι να μελωσει.
Κανονικά σερβίρουμε με μπασμάτι στον ατμό αλλά και με φέτα και φρέσκο ψωμακι θα ελιναι τελεια
Η Συνταγή είναι της κας Roula Hatzispirou