Τρυφερό μοσχαράκι σε μια πλούσια σάλτσα, συνοδευόμενο από απαλό πουρέ πατάτας. Ένα πιάτο που θα λατρέψεις!

Υλικά:

Μοσχαρίσιο κρέας για κοκκινιστό (σπάλα, μπούτι)
1 μεγάλο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Σάλτσα ντομάτας
λίγη Κανέλα
Πάπρικα γλυκιά
Νερό

Για τον πουρε
1 κιλό πατάτες
Βούτυρο
Γάλα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβω το μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες μεσαίου μεγέθους.
Αλευρώνω ελαφρά το κρέας.
Τσιγαρισα το κρεας με ενα ολοκληρο κρεμμυδι και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, κανέλα, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει.

Πουρές πατάτας:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή πουρέ.
Προσθέτουμε βούτυρο, γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν απαλό πουρέ.

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε το κοκκινιστό με τον πουρέ πατάτας. Μπορείτε να συνοδεύσετε με σαλάτα αρεσκείας σας.

Ευχαριστούμε την κα Παλμιρα Αριστου