Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και ψημένα στο φούρνο

Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές με κιμά. Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά  και ψημένα στο φούρνο. Στη συνέχεια, προσθέσαμε τυρί για να γίνει πιο ζουμερό και σίγουρα ένα γεύμα που μας αρέσει να ετοιμάζουμε.

Εδώ είναι μερικές επιπλέον σκέψεις:

  • Η συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά.
  • Τα γεμιστά κολοκυθάκια είναι ένα οικονομικό πιάτο που μπορεί να φτιαχτεί με απλά υλικά.
  • Η συνταγή για γεμιστά κολοκυθάκια είναι μια καλή επιλογή για vegetarians, αντικαθιστώντας τον κιμά με φυτική γέμιση.

Θα ήθελα να προσθέσω:

  • Η προσθήκη μυρωδικών, όπως μαϊντανός, δυόσμος και άνηθος, δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στα γεμιστά κολοκυθάκια.
  • Μπορείτε να προσθέσετε τυρί γκούντα ή κεφαλοτύρι στη γέμιση για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
  • Αν θέλετε μια πιο spicy εκδοχή, μπορείτε να προσθέσετε πιπερόριζα ή καυτερή πιπεριά στη γέμιση.

Υλικά:

2-3 Φρέσκα κολοκυθάκια
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας
πιπέρι
κρεμμύδι
βρασμένο ρύζι
μαϊντανός
τυρί
πολτός ντομάτας
σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

✅ Κόψτε τα φρέσκα κολοκυθάκια κατά μήκος στη μέση και φτιάξτε βάρκες με ένα κουτάλι που θα ξύσετε την ψύχα.
✅ Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά και προσθέτουμε 50 ml νερό. Σιγοβράστε για λίγο
✅ Προσθέστε 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά και τηγανίστε τα όλα μαζί για 5 λεπτά
✅ Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας μαγειρεμένο ρύζι και συνεχίστε το μαγείρεμα
✅ Κόβουμε την πιπεριά σε κύβους και την προσθέτουμε στο κρέας μαζί με τον μαϊντανό
✅ Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε την ψύχα του κολοκυθιού που έχουμε βγάλει απο τα κολοκυθάκια
✅ Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας και τη σάλτσα ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά
✅ Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 220°C
✅ Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, προσθέστε τυρί από πάνω και ψήστε για άλλα 5 λεπτά

Και αυτό είναι όλο. Το σούπερ ζουμερό και νόστιμο γεύμα είναι έτοιμο. Απολαύστε το.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγά και τυρί..

Υλικά

4 κολοκυθάκια
300 γρ τυρί
3 αυγά
Μοτσαρέλα ή κίτρινο τυρί
μερικά κλωνάρια μαϊντανό
αλάτι και μπαχαρικά για γεύση

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Κάθε μέρος λαμβάνεται και σκαλίζεται έτσι ώστε να ληφθεί μια βάρκα.
Η σκαλισμένη ψύχα κόβεται σε μικρά κομμάτια και αφήνεται στην άκρη.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με μια πρέζα αλάτι. Το τυρί πολτοποιείται και προστίθεται στα χτυπημένα αυγά.

Τώρα είναι η ώρα να εμπλουτίσουμε το μείγμα των αυγών μαζί με την ψιλοκομμένη ψύχα. Τα καραβάκια γεμίζουν με το έτοιμο μείγμα και τα τακτοποιούμε σε ταψί. Ραντίζουμε με λαδόκολλα και πολύ λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν είναι έτοιμα, βάζουμε κομμάτια μοτσαρέλα ή κίτρινο τυρί
και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να είναι έτοιμα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓαλέος με πατάτες και κρεμμύδια
Επόμενο άρθροΣαρδέλες λεμονάτες στο φούρνο