Πεντανόστιμα! Τα κολοκυθάκια ήταν τρυφερά και ζουμερά, ενώ η γέμιση τυριών και ζαμπόν ήταν πλούσια και γευστική.  Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Τέλεια ισορροπία γεύσεων – αλμυρό, τυρένιο, με μια πινελιά γλυκύτητας από τα κολοκυθάκια.

Συστατικά:

800 γρ κολοκυθάκια
6 φέτες ζαμπόν μαγειρεμένο
100 g κασέρι γκουντα
6 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά + για πασπάλισμα.
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Μισή σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε όχι πολύ λεπτές φέτες.
Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε με λίγο λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και μετά ανακατεύουμε.
Τώρα προσθέστε τη φρυγανιά και την κεφαλογραβιέρα και αφήστε το να κολλήσει καλά, ανακατεύοντας με τα χέρια σας.
Βάζουμε τα μισά κολοκυθάκια λίγα-λίγα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδωμένο χαρτί ψησίματος και πασπαλισμένο με τριμμένη φρυγανιά. Κάντε μια παχιά στρώση, επικαλύπτοντάς τα ελαφρά.
Τώρα γεμίστε με μια στρώση ζαμπόν και μια στρώση κασερι-γκουντα.
Κλείνουμε τη γέμιση με τα άλλα κολοκυθάκια.
Πιέστε τα όλα μαζί λίγο με τα χέρια σας.
Δώστε άλλο ένα πασπάλισμα τριμμένη φρυγανιά και λίγο λάδι.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 190° στατικό για περίπου 30 λεπτά + άλλα 5 λεπτά ψήσιμο. Προσαρμόζετε πάντα με τον φούρνο σας, μόλις ροδίσουν τα κολοκυθάκια μπορείτε να το σβήσετε.
Μπορείτε να σερβίρετε τα κολοκυθάκια είτε ζεστά είτε κρύα.

Η Συνταγή είναι από το Katja in cucina

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια σε σάλτσα από τυρί
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια φωλιές με πουρέ πατάτας..ξαπλωμένα σε ψωμί του τόστ