Kολοκυθοκεφτέδες με γέμιση φέτας

Πραγματικά λαχταριστή συνταγή! Συνδυάζει την τραγανή υφή του κολοκυθιού με την αλμυρή νοστιμιά της φέτας, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη γευστική εμπειρία.

Είμαι σίγουρος ότι θα αρέσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Ιδανικά για μεζέ, κυρίως πιάτο ή ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα. ️

Πέρα από την νοστιμιά τους, οι κολοκυθοκεφτέδες με γέμιση φέτας έχουν και πολλά θρεπτικά συστατικά. Το κολοκύθι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, ενώ η φέτα προσφέρει ασβέστιο και πρωτεΐνη.

Υλικά συνταγής

  • κολοκυθάκια: 1 κιλό
  • κρεμμυδάκια φρέσκα: 2-3 ψιλοκομμένα
  • άνηθος (ή άλλο φρέσκο μυρωδικό): 6-7 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
  • φρυγανιά: 3 κουταλιές της σούπας, τριμμένη
  • αλεύρι: 5 κουταλιές της σούπας
  • φέτα: 150 γρ. τριμμένη
  • μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
  • λάδι: για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Τρίβετε τα κολοκυθάκια σε χοντρό τρίφτη και τα αφήνετε στο σουρωτήρι, αφού τα αλατίσετε, για να στραγγίσουν. Από καιρό σε καιρό τα πιέζετε με τις παλάμες σας για να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ρίχνετε σε μπολ τα κολοκυθάκια και τους προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και το μυρωδικό. Κατόπιν προσθέτετε τη φέτα και λίγο πιπέρι.
  3. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη φρυγανιά και τα προσθέτετε στο μείγμα με τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνετε. Πλάθετε κεφτέδες και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλή

Το μπέικιν πάουντερ στη ζύμη κάνει τους κολοκυθοκεφτέδες πιο αφράτους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝικήστε την χοληστερόλης και την υψηλής πίεσης του αίματος!
Επόμενο άρθροΓλυκό κεράσι !!!