Τηγανητοί ή στο φούρνο, οι Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο, ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό. Φτιαγμένοι με τριμμένο κολοκυθάκι, τυρί φέτα, μυρωδικά και μπαχαρικά, οι κολοκυθοκεφτέδες προετοιμάζονται εύκολα και λατρεύονται από μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

600γρ κολοκυθάκια
250γρ φέτα
3 αυγά
1 ξερό κρεμμύδι
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
Μαϊντανό μισό ματσάκι
20 φύλλα Δυόσμο η ένα κουταλάκι ξερό
Αλάτι ένα κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι όσο θέλετε
100γρ τυριά που λιώνουν
130-200γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50γρ ελαιόλαδο
Λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη και ρίχνουμε αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού). Αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και τον μαϊντανό.
Στραγγίζουμε καλά τα τριμμένα κολοκυθάκια πιέζοντας με μια σπάτουλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο (50γρ), πιπέρι, ρεγκάτο ή kerrygold (ό,τι τυρί σας αρέσει), αλεύρι που φουσκώνει (130γρ ή 7-8 κουταλιές της σούπας) και την τριμμένη φέτα (250γρ).
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά, σχηματίζοντας κεφτέδες.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά.

Η Συνταγή είναι της mageirikes apolauseis και η εκτέλεση της κας Όλγα Ταχματζίδου

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλα λαχανικά, όπως τριμμένο καρότο ή κιμά.
Αντί για αλεύρι που φουσκώνει, μπορείτε να βάλετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Για πιο τραγανούς κεφτέδες, μπορείτε να τους τηγανήσετε σε λάδι αντί να τους ψήσετε στο φούρνο.
Σερβίρετε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς με σως γιαουρτιού ή τζατζικι.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα είναι μια παραδοσιακή πίτα από τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθροΑυγά με κρεμμύδια και μανιτάρια (για 2 άτομα)