Κολοκυθόπιτα με τυριά!!

Η κολοκυθόπιτα με τυριά είναι νόστιμη, χορταστική και εύκολη στην παρασκευή της.
Το αποτέλεσμα είναι μια πίτα που είναι τραγανή εξωτερικά και ζουμερή εσωτερικά.
Το άρωμα της είναι μεθυστικό και η γεύση της είναι πλούσια και ισορροπημένη.
Θα πρότεινα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή αν ψάχνετε για μια εύκολη και νόστιμη κολοκυθόπιτα.
Είναι σίγουρο ότι θα σας αρέσει!

  • Πλούσια γεύση: Ο συνδυασμός τυριών, κολοκυθιών και μυρωδικών προσφέρει μια πληθώρα γευστικών αποχρώσεων, από αλμυρές έως και πικάντικες.
  • Θρεπτική: Η κολοκυθόπιτα αποτελεί μια καλή πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών.
  • Ευκολία: Η παρασκευή της κολοκυθόπιτας είναι σχετικά εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά.

Συμβουλές:

  • Για πιο τραγανή ζύμη, βεβαιωθείτε ότι έχετε αλείψει τα φύλλα με αρκετό ελαιόλαδο.
  • Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά, όπως άνηθο, μαϊντανό ή δυόσμο, για να ενισχύσετε τη γεύση.
  • Αν θέλετε μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυριά χαμηλών λιπαρών ή να αντικαταστήσετε μέρος της ποσότητάς τους με γιαούρτι.
  • Η κολοκυθόπιτα μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή χλιαρή, ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο.

Συνολικά, η κολοκυθόπιτα με τυριά αποτελεί μια γευστική και θρεπτική επιλογή για κάθε περίσταση. Είτε την φτιάξετε μόνοι σας είτε την αγοράσετε έτοιμη, σίγουρα θα σας προσφέρει μια αξέχαστη γευστική εμπειρία!

Υλικα 

3 μεγαλα κολοκύθια
1 μετριο κρεμυδι
1 κ.σ ελαιόλαδο
1/2. κ.γ σκόρδο σκόνη
Αλάτι..πιπέρι
3 αυγά
200γρ φέτα
200γρ μιξ τυριων
1/4 κουπας φρυγανια τριμενη
Αλάτι..πιπέρι

Εκτέλεση 

Κόβουμε τα κολοκύθια σε πολύ λεπτες φετες
Και βάζουμε σε ταψακι με λαδόκολλα..ριχνουμε το κρεμιδι κομενο πανω στα κολοκύθια το σκόρδο..το αλάτι και το πιπέρι το ελαιόλαδο..και ανακατεύουμε..ψηνουμε στους 180 ..μέχρι να μαλακώσουν(( 25 λεπτα περίπου ))
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά την φέτα αλάτι πιπέρι και την φρυγανια ρίχνουμε τα ψηνουμενα κολοκύθια και ανακατεύουμε..σε ένα λαδομενο ταψακι ρίχνουμε το μισο μίγμα μιξ τυριων..το υπόλοιπο μίγμα και τα υπόλοιπα τυρια..
Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτα..μπορεί και λιγότερο..ανάλογα τον φούρνο!!..

Έγινε πεντανόστιμη!!🌹

H συνταγή είναι της Georgia Chatzimanoli-Grimwood

Προηγούμενο άρθροΛαχανοντολμάς σε φόρμα του κέικ
Επόμενο άρθροΠατατόπιτα Νηστείας: Πλούσια Γεύση, Χωρίς Ενοχές