Κολοκυθοτυρόπιτα !!!

Η κολοκυθοτυρόπιτα αποτελεί ένα διαχρονικό πιάτο, αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους. Η γλυκιά γεύση της κολοκύθας αγκαλιάζεται αρμονικά με την αλμυρότητα της φέτας, δημιουργώντας ένα γευστικό μωσαϊκό που ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο.

Ποικιλία γεύσεων και υφών:

  • Ζύμη: Η ζύμη μπορεί να είναι χειροποίητη ή έτοιμη, κρούστα ή φύλλο κρούστας. Κάθε επιλογή προσφέρει διαφορετική υφή: η χειροποίητη ζύμη είναι πιο τραγανή, ενώ η έτοιμη ζύμη πιο μαλακή.
  • Γέμιση: Η γέμιση αποτελείται από τριμμένη κολοκύθα, φέτα, κρεμμύδι, άνηθο και μπαχαρικά. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως μανιτάρια, πράσα ή καρότο, για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
  • Είδη κολοκυθας: Η πορτοκαλί κολοκύθα είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πράσινη κολοκύθα ή κολοκυθάκια.

Συνοψίζοντας:

Η κολοκυθοτυρόπιτα αποτελεί ένα γευστικό, θρεπτικό και εύκολο στην παρασκευή πιάτο που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Δοκιμάστε την και απολαύστε την πλούσια γεύση και υφή της!

Υλικά:

5 κολοκυθάκια μέτρια (1 κιλό).
2 κρεμμύδια τριμμένα.
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη.
1 ντομάτα σφιχτή τριμμένη.
1 καρότο τριμμένο.
2 αυγά .
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι φαρίνα.
1κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό.
1 φλυτζάνι του καφέ λάδι.
1 φλυτζάνια του νες καφέ γάλα.
1 φλυτζάνια τριμμένη φέτα
1 φλυτζάνια κασέρι τριμμένο.

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα λαχανικά μου στον τρίφτη, προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε,προσθέτουμε το γάλα,το λάδι,και τα καλά στιμένα λαχανικά μου.Προσθέτουμε το σιμιγδάλι την φαρίνα,και ανακατεύουμε  καλά.

Ρίχνουμε και τα τυριά μου,και ανακατεύουμε καλά.
Περνάμε με λάδι το ταψί μου (νουμ 32)και ρίχνουμε τον πηχτό χυλό.Ρίχνουμε και λίγο λάδι από πάνω,και ψήνουμε την πίτα στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκο με σιρόπι Σοκολάτας
Επόμενο άρθρο“Negro”, αγαπημένο, πολύ νόστιμο και ζουμερό.