Κορμός αλά Τούρτα

Υλικά:

1λ γάλα,
100γρ κορν-φλαουρ,
150γρ ζάχαρη,
100γρ κακάο

100γρ σοκολάτα κουβερτούρα,
50γρ βούτυρο
2 πακ μπισκότα πτι-μπερ

Επικάλλειψη
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουτ της σούπας νουτέλα
1/2 βαζάκι βύσσινα.

Εκτέλεση

Σ ένα κατσαρολάκι βράζω το γάλα με κορν-φλαουρ, ζάχαρη και το κακάο, μόλις πήξει η κρεμα σοκολάτα ρίχνετε 100γρ σοκολάτα κουβερτούρα, κ το βούτυρο,και τα μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα.
Τα ανακατεύεται και τα τοποθετείτε σε αποσπώμενο ταψάκι.
Από πάνω ρίχνετε 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα αφού την έχετε λιώσει σε μπεν-μαρι, και ρίχνεται και την νουτέλα, και μισο βαζάκι βύσσινα.

Καλή επιτυχία!!!

H συνταγή είναι της Roulaki Miseniazi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κορμός σοκολάτας με γλασσο ξηρών καρπών

Υλικά

300 ml γάλα
120 γραμμάρια ζάχαρη
10 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας
60 γραμμάρια κακάο
150 γραμμάρια βούτυρο
400 γραμμάρια μπισκότα

120 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
20 ml ηλιέλαιο
60 γρ καβουρδισμένα φιστίκια.

Εκτέλεση

Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα,τη ζάχαρη,τη ζάχαρη βανίλιας.Ανακατεύουμε με το σύρμα και στη συνέχεια ρίχνουμε κοσκινισμένο το κακάο.
Μεταφέρουμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σφίξει.Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.

Αφήνουμε να κρυώσει.Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σ ένα μπολ.Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα 27 x 14 cm. την οποία έχουμε στρώσει διαφανή μεμβράνη.Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Καβουρδίζουμε τα ανάλατα φιστίκια για 5 λεπτά και τα αλέθουμε στο μούλτι.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φουρνάκι μικροκυμάτων προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε και τα φυστίκια.

Ξεφορμάρουμε το γλυκό σε μια πιατέλα αφαιρούμε την μεμβράνη και απλώνουμε από πάνω το μείγμα σοκολάτας φυστικιού.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και έπειτα είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!

Καλή επιτυχία