Παγωτό Μερέντας

Υλικά

600 γρ γάλα πλήρες
20 γρ κακάο
50 γρ ζάχαρη
50 γρ μέλι
3 κρόκοι Αυγών
1 βανίλια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το υπέροχο αυτό παγωτό μερέντα που σίγουρα θα λατρέψετε
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα 100 γραμμάρια γάλακτος με το κακάο και βράζουμε ώσπου να διαλυθεί το κακάο.
Μόλις βράσει και διαλυθεί το κακάο αποσύρουμε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα τη ζάχαρη και το μέλι τις βανίλιες τους κρόκους αυγών και τη μερέντα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε μέτρια φωτιά ώστε να μην καούν οι κρόκοι αυγών και ανακατεύουμε ώσπου να ζεσταθεί το μίγμα.

Αποσύρουμε και αδειάζουμε το μίγμα στο προηγούμενο με το γάλα και το κακάο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια βάζουμε το παγωτό στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
Το καλύτερο θα είναι να μείνει ένα βράδυ ώστε να έχει πλούσια γεύση.
Οταν έχει κρυώσει εντελώς ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ώσπου να είναι έτοιμο εάν δεν έχετε παγωτομηχανή
μπορείτε να το βάλετε κατάψυξη 140 λεπτά να το βγάζετε και το χτυπάτε με το μίξερ και να το επαναλάβετε για τέσσερις φορές.
Το παγωτό είναι πεντανόστιμο και με πλούσια τη γεύση της Μερέντας βγάζουμε από την παγωτομηχανή και το απλώνουμε σε ταπεράκι και βάζουμε στην κατάψυξη.
Για το dressing Μερέντας βάζουμε λίγη μερέντα με λίγο ηλιέλαιο ανακατευουμε και σρίχνουμε στην επιφάνεια του παγωτόυ μας

Προηγούμενο άρθροΕιναι το απόλυτο Γλυκό του Καλοκαιριού (Αυθεντική Συνταγή)
Επόμενο άρθροΑνάποδο Κέικ ροδάκινου με σιρόπι