Κοτόπουλο με χυλοπίτες γιουβέτσι
Συνταγή για Κοτόπουλο με χυλοπίτες γιουβέτσι στο φούρνο: Μαγειρέψτε εύκολα και γρήγορα στην απίστευτη γάστρα της TupperWare
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες περίπου 1.800 γρ
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες με την πρέσα σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
100 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
500 γρ. χυλοπίτες
1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στη γάστρα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Ρίχνουμε το μείγμα κρεμμυδιού και σκόρδου στη γάστρα ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου και προσθέτουμε επίσης τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το ξύλο κανέλας και το λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε. Τέλος ρίχνουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο .
Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά, ελέγχοντάς το αραιά που και που για να δούμε αν έχουν σωθεί τα υγρά του και αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο τότε προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
‘Οταν περάσει ο χρόνος, ανοίγουμε τη γάστρα και βγάζουμε το κοτόπουλο.
Το τοποθετούμε στο καπάκι της γάστρας.
Ρίχνουμε τις χυλοπίτες στο ζουμί που υπάρχει μέσα στη γάστρα.
Συμπληρώνουμε με 500 ml βραστό νερό μέσα στο οποίο έχουμε λιώσει το μέλι.
Αλατίζουμε και τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε λίγο με μια μαρίζ έτσι ώστε το νερό να πάει σε όλες τις χυλοπίτες.
Τοποθετούμε ξανά το φαγητό στο φούρνο μέχρι να δούμε ότι οι χυλοπίτες έχουν ψηθεί κατά το ήμισυ.
Δηλαδή περίπου 10-15 λεπτά.Το κοτόπουλο το έχουμε τοποθετήσει στο μέσα μέρος του καπακιού και έχουμε κλείσει την γάστρα με αναποδογυρισμένο καπάκι.
Όταν δοκιμάσουμε οι χυλοπίτες πρέπει ναι μεν να τρώγονται αλλά στην ουσία να είναι κάπως σκληρές.
Σε αυτό το σημείο κι ενώ υπάρχει αρκετό νερό ακόμα στη γάστρα, βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, ανακατεύουμε λίγο ,βάζουμε το κοτόπουλο μέσα και σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι.
Την αφήνουμε για μισή ώρα χωρίς να την ανοίξουμε.
Οι χυλοπίτες σε αυτό το διάστημα που είναι εκτός φούρνου θα απορροφήσουν τα υγρά που υπάρχουν στο φαγητό και θα μείνει σπυρωτό χωρίς να κολλάει και βρασμένο όσο πρέπει!!!
Μετά από μισή ώρα ξεσκεπάζουμε το φαγητό και σερβίρουμε.
Η γάστρα που χρησιμοποιήθηκε είναι της Τupperware 3.3 λίτρων, δεν υπάρχει καλύτερη!!!!
Ρωτήστε με και μπειτε στην ομάδα μας ώστε να την προμηθευτείτε με προσφορά!!!!
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Χυλοπίτες με Κοτόπουλο
Συστατικά
• 1 Στήθος από κοτόπουλο
• 250 γρ μοναστηριακές χυλοπίτες
• 2-3 πιπεριές σε χρώμα επιλογής σας
• 1 κρεμμύδι
• 1 κονσέρβα μανιτάρια ή 4 φρεσκα ψιλοκομμένα
• 1 κύβο από ζωμό κότας
• 2-3 κουτ. σούπας κρέμα τυριού
• αλάτι
• πιπέρι
• έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αγίου Όρους
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Βάζουμε σε αντικολλητικο χαμηλό σκεύος 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά.
• Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και κόβουμε σε λεπτές φετούλες το κοτόπουλο, αφού κάψει το λάδι σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει και μετά ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, αφήνουμε λίγο μέχρι να απορροφήσει τα υγρά από τα μανιτάρια.
Χυλοπίτες με Κοτόπουλο – Αγιορείτικη – Μοναστηριακή Συνταγή• Ωστόσο σε 500 γρ βραστό νερό ρίχνουμε μέσα τον ζωμό και αφού απορροφηθούν τα υγρά από το κοτόπουλο και τα λαχανικά ρίχνουμε τον ζωμό μέσα κ αφήνουμε για 15′ με 20′ να μαγειρευτούν καθώς προσθέτουμε αλατοπίπερο καλό θα είναι πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
• Για τις χυλοπίτες, σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό το αλατίζουμε και ρίχνουμε τις χυλοπίτες για 1′ με 2′ να μαλακώσουν μετά στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό.
• Αφού έχει σχεδόν απορροφήσει το ζωμό το κοτόπουλο ρίχνουμε μαζί μέσα τις χυλοπίτες και προσθέτουμε το νεράκι που βράζαμε πριν σχεδόν 1 κουταλιά της σούπας σερβιρίσματος ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
• Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε την κρέμα τυριού ανακατεύοντας καλά. Μπορούμε να ρίξουμε λίγο ωμό σκορδόλαδο και να τρίψουμε λίγο πιπέρι από πάνω.
Έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://akispetretzikis.com Εικόνες: Sintayes.gr