Κοτόπουλο με πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια στον φούρνο
Υλικά
600 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου
800 γραμμάρια πατάτες
1 κρεμμύδι
4-5 σκελίδες σκόρδο
150 ml λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ελαιόλαδο – 40 ml
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.Πασπαλίζουμε το κύμινο ,το θυμάρι και ρίχνουμε τα 20 ml απ το λάδι.
Τα μαρινάρουμε και απ τις 2 πλευρές και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και απ τις δύο πλευρές.
Τα αφαιρούμε απ το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και το σωτάρουμε.Το αλατίζουμε.
Καραμελώνουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.Τις τοποθετούμε σ ένα πυρέξ το οποίο έχουμε λαδώσει πριν.
Τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε την ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι.Προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα.
Τις ανακατεύουμε να πάνε τα μπαχαρικά παντού και τοποθετούμε απο πάνω τα φιλέτα.
Σβήνουμε τα κρεμμύδια με το κρασί και τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αδειάζουμε τα κρεμμύδια πάνω στα φιλέτα και στις πατάτες.
Καλύπτουμε το πυρέξ με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο ανοίγοντας με το μαχαίρι μερικές τρύπες ,ώστε να βγαίνει ο ατμός.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για 10 λεπτά στους 180°C.
Απίστευτα εύκολο και νόστιμο!!!
Δοκιμάστε το!!!
Καλή επιτυχία!!!
Δείτε την συνταγή και στο youtube
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κοτόπουλο ψητό με πατάτες baby, καρότα και αποξηραμένα βερίκοκα 🍷
Υλικά
κοτόπουλο – 1,8 kg πλήρως καθαρισμένο
πατάτες – 1,5 κιλό baby
καρότα – 4 τεμ. μεγάλα
αποξηραμένα βερίκοκα – 150 γραμμάρια κομμένα στα 2
βούτυρο
ελαιόλαδο
Μπαχαρικά για γεύση:
μαύρο πιπέρι, πάπρικα, καρύκευμα πίτσας, καρύκευμα κρέατος, θυμάρι, αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αλείφετε τον πάτο του ταψιού στο οποίο θα ψήσετε με ελαιόλαδο, θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει κοτόπουλο, πατάτες και καρότα.
Αλατοπιπερώνουμε το μαλακό βούτυρο με τα μπαχαρικά και αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα του αρωματικού μειγματος εσωτερικά και εξωτερικά.
Ανακατέψτε τις κομμένες πατάτες, τα καρότα και τα βερίκοκα στο ίδιο μείγμα μπαχαρικών, προσθέστε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε κύβους και στη συνέχεια τοποθετήστε το κοτόπουλο από πάνω.
Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 190C, μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες για 15 λεπτά Γυρίζουμε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά, ρίχνουμε τη σάλτσα από το
ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη!