Κοτόπουλο με κρεμμύδια στο φούρνο

Υλικά

3 μπούτια κοτόπουλου με πέτσα
3 κουταλάκια του γλυκού καυτερή ή γλυκιά πάπρικα
περίπου 20 ml λάδι
1 χυμό λεμονιού
Ανάμεικτα μυρωδικά (δεντρολίβανο, φασκόμηλο, δάφνη, μαντζουράνα, θυμάρι)

Διαδικασία

Σε ένα ποτήρι βάλτε το λάδι, το λεμόνι και ανακατέψτε.
Πλύνετε το κοτόπουλο και στη συνέχεια τρίψτε το με αλάτι και πάπρικα.
Τώρα περιχύστε με λάδι και λεμόνι, με λίγο αρωματικό μπαχαρικό, χωρίς να υπερβάλλετε- κάντε καλό μασάζ.

Ψιλοκόψτε ένα μεγάλο κρεμμύδι και βάλτε το μαζί με το κοτόπουλο προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι και λιγο λάδι.
Ψήστε, στους 220° για 60/75 λεπτά
Όταν το κοτόπουλο έχει μια τραγανή, χρυσαφένια πέτσα και είναι έτοιμο!
Γυρίστε το κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια του ψησίματος
Προσθέστε λίγο ακόμη σταγόνα λάδι αν σας φαίνεται πολύ στεγνό.

ΠΗΓΗ: Alessandro Monti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο με μανιτάρια στο φούρνο

Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς ένα νόστιμο ταψι κοτόπουλο με μανιτάρια στο φούρνο που δεν θα απογοητευτείτε όταν το δοκιμάσετε. Μοιραζόμαστε μια συνταγή από καρδιάς που θα κάνει όλη την οικογένειά σας να τρελαθεί.

Συστατικά:

Βρασμένο φιλέτο κοτόπουλου – 300 γρ.
Φρέσκα μανιτάρια – 400 γρ.
Κρέμα γάλακτος – 150 ml
Τυρί – 150 g
Κρεμμύδια – 2 τεμ.
Βούτυρο ή λάδι – 2 κουταλιές της σούπας.
Αλάτι, μπαχαρικά – για γεύση

Εκτέλεση

Κόψτε τα κρεμμύδια σε μισούς δακτυλίους ή σε λεπτές φέτες. Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο βούτυρο ή λαδι μέχρι να γίνουν διάφανα.
Κόψτε τα βρασμένα φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες.
Τεμαχίζετε τα μανιτάρια. Αυτά μπορεί να είναι τέταρτα από μικρά μανιτάρια ή σε κύβους.
Βάλτε τα κομμένα μανιτάρια και το κοτόπουλο στο κρεμμύδι και τηγανίστε τα μέχρι να ψηθούν.

Μειώστε τη φωτιά στο τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.
Τρίψτε το τυρί για να λιώσει γρήγορα και το μισό από το τριμμένο τυρί πηγαίνετε στο μείγμα των μανιταριών και με συνεχές ανακάτεμα το φέρνετε
σε βρασμό. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά.

Το αλεσμένο μαύρο πιπέρι είναι μια χαρά. Μόλις η σάλτσα αρχίσει να πήζει, σβήνετε τη φωτιά. Βάλτε το μείγμα που προέκυψε σε ένα πυρεξ.
Πασπαλίστε το υπόλοιπο τυρί από πάνω. Αφήστε το στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180°C μέχρι να σχηματιστεί ένα στρώμα τυριού που να είναι
εύθρυπτο.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι του Grey Cloverfield

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κότοπουλο με μανιταρια και πατάτες Ογκρατέν

Δεν έχω φάει ακόμα τόσο νόστιμο! Το φιλέτο κοτόπουλου με μανιτάρια είναι γρήγορο και εύκολο στην προετοιμασία. Μια απλή και γρήγορη συνταγή για φιλέτο κοτόπουλου. Η οικογένειά μου ήταν ενθουσιασμένη με ένα τόσο νόστιμο φιλέτο κοτόπουλου με τα μανιταρια. 

Συστατικά:

3 πατάτες
1 κρεμμύδι
150-200 γραμμάρια μανιταριών
200 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου
200 ml κρέμας (έχω 35%, μπορείτε 10-20%)
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πάπρικα, πιπέρι για γεύση
Λίπος λαχανικών
Κατσαρόλα 26 * 18 cm
120 γραμμάρια μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τρεις πατάτες με νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια παίρνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το κόβουμε σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το
κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε σε υψήλή φωτιά το κοτόπουλο 1-2 λεπτά μέχρι να ασπρίσει στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να καραμελώσει και τέλος ρίχνουμε και τα μανιτάρια μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο το αλάτι την πάπρικα, πιπερι και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.


Βγάζουμε τις πατάτες μας σε ένα μπολ και τις ρίχνουμε κρύο νερό και τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά αυτό θα βοηθήσει να καθαρίσουν πάρα πολύ εύκολα τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα πυρέξ αδειάζουμε τη σάλτσα κοτόπουλο με τα μανιτάρια και την απλώνουμε με μια σπατουλα στην βάση.


Τρίβουμε τις πατάτες μας στον τρίφτη και τις απλώνουμε πάνω από την σάλτσα κοτόπουλο-μανιτάρια.


Στη συνέχεια τρίβουμε τη μοτσαρέλα τη βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε το μείγμα. Το απλώνουμε πάνω από την πατάτα

ψήνουμε στο φούρνο μας για 15 με 20 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο

Ειρήνη και αγάπη για εσάς ✌

Προηγούμενο άρθροΜπακαλιάρος με πατάτες στο φούρνο: Ονειρικό πιάτο για κάθε περίσταση
Επόμενο άρθροΣπετσοφάι με Χωριάτικο Λουκάνικο, Πιπεριές και Φέτα