Πρώτες εντυπώσεις:
- Η παρουσίαση του πιάτου ήταν άκρως δελεαστική. Το χρυσαφένιο χρώμα του τυριού, οι ψημένες πατάτες και τα ζουμερά μανιτάρια δημιούργησαν ένα ονειρικό σύνολο.
- Η μυρωδιά ήταν ασύγκριτη! Ο συνδυασμός των μυρωδικών, του τυριού και του ψημένου κοτόπουλου γαργαλούσε ευχάριστα τα ρουθούνια.
Συστατικά:
3 πατάτες
1 κρεμμύδι
150-200 γραμμάρια μανιταριών
200 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλου
200 ml κρέμας (έχω 35%, μπορείτε 10-20%)
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πάπρικα, πιπέρι για γεύση
Λίπος λαχανικών
Κατσαρόλα 26 * 18 cm
120 γραμμάρια μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τρεις πατάτες με νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια παίρνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το κόβουμε σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το
κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε σε υψήλή φωτιά το κοτόπουλο 1-2 λεπτά μέχρι να ασπρίσει στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να καραμελώσει και τέλος ρίχνουμε και τα μανιτάρια μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο το αλάτι την πάπρικα, πιπερι και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βγάζουμε τις πατάτες μας σε ένα μπολ και τις ρίχνουμε κρύο νερό και τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά αυτό θα βοηθήσει να καθαρίσουν πάρα πολύ εύκολα τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα πυρέξ αδειάζουμε τη σάλτσα κοτόπουλο με τα μανιτάρια και την απλώνουμε με μια σπατουλα στην βάση.
Τρίβουμε τις πατάτες μας στον τρίφτη και τις απλώνουμε πάνω από την σάλτσα κοτόπουλο-μανιτάρια.
Στη συνέχεια τρίβουμε τη μοτσαρέλα τη βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε το μείγμα. Το απλώνουμε πάνω από την πατάτα
ψήνουμε στο φούρνο μας για 15 με 20 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο
Ειρήνη και αγάπη για εσάς ✌