Αυτό το πιάτο είναι πραγματικά εξαιρετικό. Το κοτόπουλο μένει ζουμερό και γευστικό, ενώ το πέστο βασιλικού προσθέτει μια φρέσκια και δροσερή νότα. Η μοτσαρέλα από πάνω λιώνει τέλεια και δίνει μια κρεμώδη υφή.

Για δύο μερίδες χρειάζεστε:

🥘500 γρ φιλέτο κοτόπουλο
🥘 Πιπέρι λευκό τριμμένο
🥘Αλάτι για γεύση
🥘150 γρ ντοματίνια
🥘 1 μπαλάκι μοτσαρέλα (125 γρ.)
🥘3 κ.σ. βούτυρο και 1 κουτ. λάδι

Για το πέστο χρειάζεστε:
🌿 20 γρ βασιλικό
🌿40 γρ καρύδια
🌿½ κουτ. αλάτι ή για γεύση
🌿1 σκελίδα σκόρδο (μεσαίου μεγέθους)
🌿80 ml. ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο”

Εκτέλεση

Έπλυνα το φιλέτο κοτόπουλου, το στέγνωσα με απορροφητικό χαρτί και το πασπάλισα με αλάτι και τριμμένο λευκό πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.γ. βούτυρο και 1 κουτ. λάδι και βάλτε τα φιλέτα να τηγανιστούν για περίπου 4 λεπτά ανά πλευράή μέχρι να ροδίσουν. Σε αυτό το διάστημα ετοίμασα το πέστο βάζοντας όλα τα υλικά στο μπολ του πολυμίξερ και αλέθοντάς τα για όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Κόβω τη μοτσαρέλα σε φέτες ανάλογα με τον αριθμό των φιλετών.  Ζεσταίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθέτησα τα έτοιμα φιλέτα σε ένα μικρό ταψί διαστάσεων 28Χ22 εκ.
Έβαλα λίγο από το πέστο σε κάθε φιλέτο και το σκέπασα με ένα κομμάτι μοτσαρέλα χωρίς να το πιέσω.

Γύρω από τα φιλέτα τακτοποίησα τα ντοματίνια κομμένα στα δύο.
Στο ζεστό ακόμα τηγάνι βάζω τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο και όταν έλιωσαν και ανακτευτυηκαν με την υπόλοιπη σάλτσα από το κοτόπουλο,
τα έριξα πάνω από τα φιλέτα. Τα βάζω να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν ή περίπου 25 λεπτά.
Δεν χρειάζεται να είναι παραψημένο για να διατηρηθεί ζουμερό.

Καλή όρεξη!😋

Цветана Йончева-Иванова