Kοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών και κάρυ

Μια ήπια σάλτσα μανιταριών με κάρυ, έχει τόσο καλή γεύση για κάτι τόσο γρήγορο, που θα εκπλαγείτε. Αυτή είναι μια αγαπημένη οικογενειακή συνταγή για δείπνο που έχει πάντα μεγάλη επιτυχία στο σπίτι μου και θα γίνει αγαπημένη της οικογένειά σας!

Υλικά 🛒

500g Μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα κομμένα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 Σκελίδες Σκόρδο, θρυμματισμένες
300g Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2-3 καρότα, σε φέτες όχι πολύ λεπτές
1 1/2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κάρυ σκόνη ή περισσότερο
1/2 φλιτζάνι (150 ml) κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές κορν φλάουρ/καλαμποκάλευρο ανακατεμένο με λίγο νερό
Μια χούφτα σουλτανίνες

Μέθοδος:

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο, αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε λίγο ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο,
αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό και
μετά προσθέστε τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο με τους χυμούς τους και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε μέσα τα καρότα, τα μανιτάρια (χωρίς τους χυμούς τους) και το ζωμό κοτόπουλου.
Σιγοβράζουμε σκεπασμένο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα καρότα αλλά όχι πολύ μαλακά.

Ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεμένο με λίγο νερό για να πήξει η σάλτσα (προσθέτουμε
κι άλλη αν την προτιμάμε πιο πηχτή σάλτσα). Προσθέστε μια χούφτα σουλτανίνες, ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.

Σερβίρετε με μία βάση από ρύζι.

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Kοτόπουλο με λάχανο

κοτόπουλο με λάχανο

Το κοτόπουλο με λάχανο είναι ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο. Ο συνδυασμός του κοτόπουλου με το αρωματικό λάχανο δημιουργεί μια εξαιρετική γευστική εμπειρία. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, καθιστώντας το ιδανικό για μια υγιεινή διατροφή. Απολαύστε το κοτόπουλο σαν μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για το γεύμα σας.

Υλικά

φρέσκο λάχανο – 1 τεμ. μεγάλο
ντομάτες – 3 τεμ. φρέσκο
μαϊντανός – 1 μάτσο
σέλινο – 1/3 μάτσο
Μπουτάκια κοτόπουλου – 6 τεμ.
λάδι – 2/3 φλ
κρεμμύδι – 1 κρεμμύδι
ζωμός – από τα βρασμένα μπουτάκια
πάπρικα – 1 κουταλάκι του γλυκού. ελαφρώς πικάντικο
μαύρο πιπέρι – 1 πρέζα
αλάτι – 1 πρέζα για βράσιμο
αλάτι – για γεύση για το λάχανο

Εκτέλεση

Βάζω τα μπουτάκια σε μια κατσαρόλα με νερό και μια πρέζα αλάτι να βράσουν. Αφαιρώ τον αφρό. Αφού ψηθούν, τα βγάζω από τον ζωμό. Στραγγίζω το ζωμό σε άλλο δοχείο με ένα μεγάλο σουρωτήρι.
Καθαρίζω το λάχανο από τα πάνω φύλλα που περισσεύουν και το στάχυ. Κόβω το λάχανο σε 4-5 κομμάτια και μετά κόβω το καθένα κατά μήκος σε λωρίδες.
Βάζω το λάχανο σε ένα ταψί και το πασπαλίζω με αλάτι. Ανακατεύουμε το λάχανο. Ξεφλουδίζω τις φρέσκες ντομάτες και τις κόβω σε κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το σέλινο, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Παίρνω μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνω το λάδι. Όταν ζεσταθεί, σιγοβράζω το κρεμμύδι.

Προσθέτω το λάχανο, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι και λίγο από το ζωμό κότας.

Αφήνω ένα καπάκι από πάνω για να μαλακώσει το λάχανο σε χαμηλή φωτιά. το ανακατεύω. Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύω. Όταν μαλακώσει, προσθέτω τα μπουτάκια , τον μαϊντανό και το σέλινο.

Προσθέτω τα μπαστούνια και πρέπει να καλυφθούν καλά με λάχανο. Ανακατεύω και αν χρειαστεί προσθέτω κι άλλο ζωμό. Βράζουμε το κοτόπουλο με το λάχανο μέχρι να γίνει.

Το φρέσκο λάχανο με τα μπουτάκια είναι πολύ νόστιμο.

Snejana Izevkova

Προηγούμενο άρθροΝα ζητήσω βοήθεια από τους καλεσμένους μου για το γιορτινό τραπέζι;
Επόμενο άρθροΑρωματική Τυρόπιτα με Καλαμποκάλευρο και Φέτα