Κοτόσουπα αυγολέμονο

Η κοτόσουπα αυγολέμονο είναι ένα κλασικό φαγητό που συνδυάζει τη γεύση της κοτόπουλου με την ευωδία του λεμονιού. Είναι μια ζεστή και πλούσια σούπα που συνήθως σερβίρεται με πιπέρι. Η συνδυασμένη γεύση της αποτελεί ένα γευστικό θαύμα και είναι ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά

700 γρ. κοπανάκια κοτόπουλο
1 καρότο, ψιλοκομμένο (προεραιτικά)
1 κλωνάρι σέλερυ, ψιλοκομμένο (προεραιτικα)
200 γρ ρυζι γλασε
1 κ.γ κορν φλάουρ
2 αυγά
2 λεμόνια
αλάτι
φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα κοπανάκια κοτόπουλο, τα ψιλοκομμένα λαχανικά (εγω δεν εβαλα) και 2-3 λίτρα νερό.
Βράζουμε για 30-40 λεπτά ώρα ενώ αφαιρούμε το αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια.
Τσεκάρουμε αν έχει βράσει καλά το κοτόπουλο κι αν δεν έχει βράσει το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο με μια τσιμπίδα, αφαιρούμε τα κόκαλα και την πέτσα και το ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ρυζι και το κοτόπουλο.
Βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρυζι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιών.
Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
Παίρνουμε σούπα με μια μεγάλη κουτάλα, από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το αυγολέμονο, για το ζεστάνουμε χωρίς να κάνουμε τα αυγά ομελέτα.

Περιχύνουμε τη σούπα με το αυγολέμονο ενώ κουνάμε την κατσαρόλα
Συνεχίζουμε το βρασμό για λίγα λεπτά ακόμα να δέσει η σούπα μας.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι. Προαιρετικά προσθέτουμε και λεμόνι.
Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο και πάντα ζεστή

κοτόσουπα αυγολέμονο

Καλή Υγεία να έχετε

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλί… τρέλα στο κουτάλι!
Επόμενο άρθροΠαξιμάδια με χαρούπι σταφίδες και καρύδι μονεμβασιάς