Kότσι με πατάτες φούρνου

Υλικά-Εκτέλεση

Αγοράστε ένα μπροστινό χοιρινό κότσι με όλη τη πετσα και με ένα μαχαίρι με κοφτερή λεπίδα, κάντε οριζόντιες και κάθετες τομές περίπου ένα εκατοστό και ροδίστε το καλά σε όλη την επιφάνεια.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη γλυκιά μουστάρδα, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, το θυμάρι και το αλάτι.
Πασπαλίζουμε το κότσι και το τυλίγουμε πρώτα με λαδόκολλα και μετα με αλουμινόχαρτο.
Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί όλο το βράδυ.
Μόλις τελειώσει το μαρινάρισμα, παίρνουμε το τυλιγμένο κότσι και τη βάζουμε στο φούρνο για 2 ώρες στους 180°.

Σε αυτό το σημείο βγάζετε το κότσι από λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ετοιμάζετε ένα μείγμα από λάδι, μέλι και πάπρικα και αλλειφετε το κότσι και το ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά πάντα στους 180°,
Μετά επαναλαμβάνετε το άλλειμα με το μειγμα και ψήνετε πάντα στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά από την άλλη πλευρά. .

Κόβουμε τις πατάτες πάχους περίπου μισού εκατοστού και τις βουτάμε σε ένα μείγμα από ελαιόλαδο και σάλτσα σόγιας, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί
και πασπαλίζουμε τις φέτες πατάτας με τριμμένη φρυγανιά και τις ψήνουμε.

Σερβίρουμε