Κουλουράκια κρασιού

Μια πανεύκολη συνταγή για κουλουράκια νηστίσιμα με σουσάμι και κόκκινο κρασί. Πολύ γρήγορη εκτέλεση, και το αποτέλεσμα ένα πιάτο γεμάτο με Κουλουράκια κρασιού

Υλικά

2 & 1/2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι μισό λάδι και μισό ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
1 & 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κουτaλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά σούπας κανέλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας μπέικiν
1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κιλό αλεύρι περίπου γ.ο.χ
500 γ.ρ.μ σουσάμι καλά καβουρτισμένο !!

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά σε λεκανίτσα τα διαλύουμε καλά, στο τέλος το αλεύρι, το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια, τα πλάθουμε και τα κυλάμε στο καβουρτισμένο σουσάμι!!
Ψήνουμε αέρα πάνω αντιστασεις στους 180 βαθμούς

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Μαρια Θεοδωρακη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γιαννιωτικα πασχαλινά κουλουράκια…

Υλικά

10 αυγά
550γρ ζάχαρη
280γρ φυτινη
150γρ χυμό πορτοκάλι
1 φακελακι αμμωνία
Ξύσμα από πορτοκαλί
1000-1200 γρ αλεύρι

Εκτέλεση

Χτυπαμε πολύ καλά αυγά με ζάχαρη και φυτινη μέχρι να αστρατεφουν. Μέσα στο χυμό ρίχνουμε αμμωνία και ανακατευουμε καλά. Και προσθέτουμε στα αυγά. Στο τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μια ζύμη να κολλάει στα χέρια. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3ωρες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινιζουν.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Olha Pazyuk

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια στην λαδόκολα
Επόμενο άρθροΨαροκεφτέδες