Ρολάκια Κανέλας με κρέμα σοκολάτας και καραμέλα

Ζύμη

1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
2 αυγα
2/3 φλιτζάνια ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας λάδι
3 κουταλιές ξινή κρέμα ή γιαουρτι
1 και 1/3 φλιτζάνι ζεστό γάλα
5 έως 6 φλιτζάνια αλεύρι

Γέμιση
Ένα φλιτζάνι βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αμύγδαλο ή αλεύρι αμυγδάλου
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ελαφριά καστανή ζάχαρη

Λευκή σοκολάτα γκαναζ
3 κουταλιές βούτυρο
170 gr λευκή σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Ένα κουτάλι σούπας ρούμι

Εκτέλεση

Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη, την ξινή κρέμα, αλατι, τη βανίλια και προσθέστε αργά το ζεστό γάλα.
Πασπαλίζουμε τη μαγιά από πάνω αφήνουμε να καθίσει 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Όταν φτιάχνεται η ζύμη, ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να μαλακώσει περίπου 10 λεπτά. Αφήστε το να ξεκουραστεί για μια ώρα σε ένα ζεστό μέρος.
Ζυμώστε ξανά και αφήστε το να ξεκουραστεί 30 λεπτά.


Προετοιμάστε τη ζύμη σας για γέμιση.

για την γέμιση
Αναμείξτε όλα τα υλικα μαζί ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν σε μια σκόνη

Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος με βούτυρο προσθέτουμε ρούμι και αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να γίνει πολύ ζεστή ρίχνουμε πάνω από τα τσιπ σοκολάτας και περιμένουμε τρία λεπτά πριν τα αναμείξουμε.

Όταν αναμειχθούν σκεπάστε μέχρι να το χρειαστείτε.

Συμπυκνωμένο γάλα Dolce de lece
Βράστε ένα δοχείο ζαχαρούχο γάλακτος (κλειστό δοχείο) για δύο έως τρεις ώρες ανάλογα με το πόσο σκούρο το θέλετε.
Συνεχίστε να προσθέτετε νερό για να βεβαιωθείτε ότι το δοχείο καλύπτεται πάντα με βραστό νερό.
ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ το δοχείο έως ότου κρυώσει αλλιώς θα εκραγεί και θα σας κάψει. Συνήθως το κάνω μια μέρα μπροστά ή το ξεκινώ πριν αρχίσω να φτιάχνω τη ζύμη. Αδειάζω το το δοχείο σε ένα μπολάκι και ανακατεύω και αφήνω στην άκρη για λίγο

Ανοίξτε τη ζύμη, απλώστε το λιωμένο βούτυρο γενναιόδωρα και απλώστε το μείγμα ξηρών καρπών. Τυλίξτε τη ζύμη σφιχτά.

Κόψτε σε κύκλους.

 

Αφού γεμίσει και διαμορφωθεί αφήστε το να ξεκουραστεί
Και πάλι για μισή ώρα πριν το ψήσιμο.

Τοποθετήστε σε ταψί και ψήστε στους 180 βαθμούς
Έως ούτου διπλασιαστουν σε μεγεθος και γίνουν χρυσό καφέ.

Βάζω την καραμέλα του ζαχαρούχου σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρω τα ρολάκια και μετα συνεχίζω και τα γαρνίρω και τα γαρνίρω και με την λευκή σοκολάτα

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipe here

 

Προηγούμενο άρθροΜπριάμ Κατσαρόλας…το πιο ελληνικό φαγητό του καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΠίτα με τυρί και γιαούρτι χωρίς φύλλο σε 5 λεπτά