Kουλουράκια με στραγγιστό γιαούρτι

Αυτά τα κουλουράκια με στραγγιστό γιαούρτι είναι αφράτα, τραγανά και γεμάτα γεύση. Το γιαούρτι δίνει μια ωραία υγρασία στη ζύμη, ενώ παράλληλα τα κάνει πιο υγιεινά από τα κλασικά κουλουράκια με βούτυρο.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη συνταγή: Ακόμα και οι αρχάριοι μάγειρες μπορούν να φτιάξουν αυτά τα κουλουράκια με ευκολία.
  • Γρήγορη εκτέλεση: Η συνταγή είναι γρήγορη και απλή, ιδανική για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο.
  • Υγιεινά: Το στραγγιστό γιαούρτι είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση από το βούτυρο.
  • Νόστιμα: Τα κουλουράκια είναι αφράτα, τραγανά και γεμάτα γεύση.

Μπορείτε να προσθέσετε:

  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για επιπλέον άρωμα.
  • Σταφίδες ή cranberries για μια γλυκιά και ξινή γεύση.
  • Κανέλα ή βανίλια για μια πιο ζεστή γεύση.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε στραγγιστό γιαούρτι 2% ή 10% λιπαρών.
  • Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη σας δεν είναι πολύ κολλώδης. Αν είναι, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Δώστε στα κουλουράκια σας το σχήμα που θέλετε. Μπορείτε να τα κάνετε στρογγυλά, πλεξούδα ή σε σχήμα S.
  • Ψήστε τα κουλουράκια σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Απολαύστε τα κουλουράκια σας με τον καφέ ή το τσάι σας!

Υλικά

500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
1 πορτοκάλι το ξύσμα και το χυμό
2 μπέικιν powder
1 κ.γ σόδα φαγητού
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα
1 αυγό

Eκτέλεση

Xτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μετά βάζουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε προσθέτουμε το λάδι το ξύσμα και το χυμό τη βανίλια
και τέλος του μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ζυμώνουμε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη
Πλάθουμε τα κουλουράκια κάνουμε μια επάλλειψη με το αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ανάλογα με το φούρνο

Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Κοκκινου Γανιαριδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Kουλουράκια πορτοκαλιού

Τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι ένα δημοφιλής έδεσμα της ελληνικής κουζίνας, που παρασκευάζεται κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Είναι αφράτα, αρωματικά και έχουν μια ξεχωριστή γεύση πορτοκαλιού.
Η συνταγή για τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι σχετικά απλή και απαιτεί μόνο λίγα υλικά. Τα βασικά υλικά είναι το ηλιέλαιο, ο χυμός πορτοκαλιού, η ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και η σόδα.

Η παρασκευή των νηστίσιμων κουλουριών πορτοκαλιού ξεκινά με το ανακάτεμα των στερεών υλικών σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προστίθεται το υγρό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
Η ζύμη πλάθεται σε μικρά μπαλάκια και τοποθετείται σε ένα ταψί που έχει στρωθεί με λαδόκολλα. Τα κουλουράκια ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι ένα τέλειο γλυκό για να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Είναι νόστιμα, αρωματικά και μπορούν να σερβιριστούν σκέτα ή με άχνη ζάχαρη ή σιρόπι πορτοκαλιού.
Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στη παρασκευή των νηστίσιμων κουλουριών πορτοκαλιού:

Χρησιμοποιήστε πορτοκάλια με έντονο άρωμα.
Μην παρακάνετε το ανακάτεμα της ζύμης, ώστε να μην σκληρύνει.
Ψήστε τα κουλουράκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Υλικά

850 γραμ. αλεύρι,
1 μπεικιν παουντερ,
2 βανιλιες,
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια,
1 φλιτζάνα χυμό πορτοκαλιού μαζί με την ψίχα,
1φλιτζάνα ζαχαρι,
1 φλιτζάνα ηλιελαιο.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
Σ ένα μπόλ ανακατευω όλα τα υλικα
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
Από επάνω δεν βάζω αυγό γιατί είναι νηστισιμα και τα αλοιφω με ένα πινέλο που έχω ετοιμάσει λίγη ζάχαρη και νεράκι
και μετά από επάνω βάζω το σουσάμι.
Ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με τον δικό σας φούρνο.

H Συνταγή είναι της κας Martha Manousaki

Προηγούμενο άρθροΡαβανί Νάξου: Η γεύση που μένει χαραγμένη στη μνήμη
Επόμενο άρθροΛαχταριστά κεφτεδάκια με παρμεζάνα, πανεύκολα και υγιεινά, χωρίς τηγάνι!