Θέλετε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για Κουλουράκια μπριός; Αυτά τα αφράτα και νόστιμα κουλουράκια είναι ιδανικά για κάθε περίσταση, από τον πρωινό καφέ μέχρι την ώρα του τσαγιού.

Φτιάχνονται εύκολα, ακόμα και για αρχάριους, με απλά υλικά που μπορείτε να βρείτε στην κουζίνα σας.

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και μοιραστείτε τα Κουλουράκια μπριός με τους αγαπημένους σας!

Συμβουλή: Προσθέστε ζάχαρη άχνη πριν ψήσετε τα Κουλουράκια μπριός για πιο γλυκιά γεύση.

Υλικά

7 & 1/2 φλιτζάνι / 875 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
6 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι / 230 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 & 1/2 φλιτζάνι / 300 g + 1 κ.γ. ζάχαρη για την ενεργοποίηση της μαγιάς
1 & 1/2 φλιτζάνι / 370 ml ζεστό γάλα χρησιμοποιώ πλήρες γάλα
3 κ.γ. ξηρή μαγιά
1/2 κ.γ.αλάτι
1 κ.σ. μαχλέπι ψιλοτριμμένο (πάντα ρίχνω λίγο παραπάνω)
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

για επικάλυψη
1 ολόκληρο αυγό + 1 κρόκος αυγού + 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Ζεστάινουμε το γάλα. Προσοχή να μην κάψει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε μια μεγάλη κούπα βάζουμε το αλεύρι,ρίχνουμε τη ζάχαρη,το μαχλέπι το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με το αλεύρι.
Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά και τ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.Ρίχνουμε την βανίλια.
Κάνουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.
Ανακατεύουμε αρχικά με μια σπάτουλα και στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι.Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα του γάλακτος και της μαγιάς.
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι ν απορροφηθεί όλο.Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας ρίχνουμε λίγο αλεύρι και αδειάζουμε τη ζύμη.

Ζυμώνουμε τουλάχιστον για 10 λεπτά.Λαδώνουμε ένα μεγάλο σκεύος και βάζουμε τη ζύμη μέσα.
Την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και με μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 4 ώρες.
Όταν περάσουν οι 4 ώρες αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο αφού τον αλευρώσουμε και την κόβουμε σε 2 μέρη.
Το ένα μέρος το κόβουμε μικρά κομματάκια και πλάθουμε σε διάφορα σχέδια τσουρεκάκια.
Τα σκεπάζουμε και τ αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα.
Τα αλείφουμε με τ αυγό τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200° C μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!!!