Κουλουράκια βουτύρου

Τα κουλουράκια βουτύρου είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να φτιάξει ο καθένας. Τα υλικά που χρειάζονται είναι μόνο βούτυρο, ζάχαρη και αλεύρι. Η συνταγή είναι πολύ απλή, απλώς ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Στη συνέχεια, πλάθετε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο.

Τα κουλουράκια βουτύρου έχουν μια πλούσια, βουτυρένια γεύση και είναι πολύ αφράτα. Είναι ιδανικά για να τα απολαύσετε με καφέ ή τσάι, ή για να τα προσφέρετε σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Εδώ είναι μερικά tips για να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα:

Χρησιμοποιήστε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε το αλεύρι σιγά-σιγά, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας.
Μην ψήσετε τα κουλουράκια πολύ, γιατί θα γίνουν σκληρά.
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε νόστιμα και εύκολα κουλουράκια βουτύρου!

Προσωπική μου άποψη

Φτιάχνω συχνά αυτά τα κουλουράκια και μου αρέσουν πολύ. Είναι πραγματικά πολύ εύκολα και γρήγορα να φτιαχτούν, και η γεύση τους είναι υπέροχη. Τα βρίσκω ιδανικά για να τα έχω στο σπίτι για να τα απολαύσω με τον καφέ μου ή να τα προσφέρω σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Υλικά

1 πακετο βουτυρο,
2,5 κούπες φαρίνα
1 κούπα ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε μια απαλή και ομοιογενή κρέμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνω τη ζύμη για 30 λεπτά. Την ανοίγω σε φύλλο πάχους μισό εκατοστό και κόβω με κουπ πατ σε σχέδια.
Ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά).
Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε.

H συνταγή είναι της Eva Papadopoulou

Προηγούμενο άρθροΠαστελάκι με Φιστίκια και Σουσάμι: αν αναζητάτε ένα υγιεινό σνακ
Επόμενο άρθροΝεράντζι γλυκό του κουταλιού: Η παράδοση συναντά τη νοστιμιά