Κουλουράκια με νουτέλα 

Τα κουλουράκια με νουτέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μικρά κουλουράκια που γεμίζουν με κρέμα νουτέλας, δημιουργώντας έναν υπέροχο συνδυασμό από γεύσεις και υφές. Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για το καφέ σας ή να τα προσφέρετε ως γλυκάκι σε κάποιο παρτι παιδιών.

Υλικά

1 ολόκληρο αυγό,
180 γρ. Nutella
150 γρ. αλεύρι

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ προσθέστε το αυγό χτυπήστε και προσθέστε την nutella και προσθέστε κοσκινισμένο αλεύρι λίγο λίγο δουλέψτε
καλά και κάντε μπάλες σαν κεφτεδάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, και κάντε ένα βαθούλωμα λιγο μεγάλο με το δαχτυλο και ψήστε
προθερμασμένο στατικό στους 170 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε με Nutella.

Η Συνταγή είναι  Vito Caterina Di Girolamo

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

 

Κουλουράκια χιονούλες 

Κουλουράκια χιονούλες 

Συστατικά

Ζύμη
120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ τυρί κρέμα
1 κουταλιά γάλα
45 γρ καστανή ζάχαρη
60 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
1 & 1/2 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
1 & 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γρ καρύδια ψιλοκομμένα

Γλασσο
100 γρ ζάχαρη άχνη
60 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3-4 κουταλιές της σούπας νερό ή χυμό λεμονιού
100 γρ τριμμένη καρύδα

Παρασκευή

1. Χτυπάμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαρμελάδα.
Ανακατέψτε τα πάντα σε μια ομοιόμορφη μάζα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και τα προσθέτουμε
στο μείγμα του βουτύρου και μετά ζυμώνουμε τη ζύμη. Στο τέλος ανακατεύουμε στη ζύμη τα ψιλοκομμένα καρύδια.

2. Κόψτε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και πλαθετε σε οβάλ ή κύλινδρο. Τοποθετούμε τη διαμορφωμένη ζύμη σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 170 βαθμούς. Μεταφέρετε τα ψημένα μπισκότα σε μια σχάρα ψύξης και κρυώστε εντελώς.

3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα και το βούτυρο και μετά προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το χυμό ή το νερό μέχρι να έχουμε ένα μείγμα πηχτό σαν μέλι. Αφήστε στην άκρη μέχρι τη χρήση.

4. Τυλίξτε τα κρύα κουλουράκια στο γλάσο και μετά στα τριμματα καρύδας. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε
να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ώρες. Αποθηκεύστε τα κουλουράκια σε ένα κουτί με σφιχτό καπάκι.

Κουλουράκια χιονούλες 

Καλή Απόλαυση

Πηγή: receptinabrzinu.info