Τα κουλουράκια με σταφίδες είναι ένα έδεσμα που μπορεί να απολαύσει κανείς κατά τη διάρκεια του πρωινού, του απογεύματος ή το βραδυ. Είναι ένα ελαφρύ και αφράτο κουλούρι, με έντονη γεύση σταφιδιών. Μπορούν να φτιαχτούν από απλά υλικά, όπως αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και σταφίδες, και είναι εύκολα στην παρασκευή. Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας, αλλά μπορείτε επίσης να τα απολαύσετε ως επιδόρπιο με μια κουταλιά παγωτού.

Υλικά

12 φλιτζάνια αλεύρι
12 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
500 γραμμάρια κρύου βούτυρο ή μαργαρίνης
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 κουταλάκι αλάτι
300ml κρέμα βανίλιας 
100ml ξινόγαλα
6 αυγά
1 ή 2 φλιτζάνια σταφίδας

Εκτέλεση

Κοσκινίστε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ, προσθέστε το βούτυρο, στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού, προσθέστε τις σταφίδες και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα κτυπημένα αυγά και τη βανίλια και στη συνέχεια προσθέστε βανίλια κρέμα
και το ξυνόγαλο έπειτα ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποίησε ένα ποτήρι για να κόψετε το σχήμα.
Βουρτσίστε με αυγό αναμεμειγμένο με λίγο γάλα ή νερό. Ψήστε στους 180 μέχρι να να πάρουν χρώμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προθερμάνετε τον Φούρνο για περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσιμο
Για το γυαλιστερό λούστρο: ανακατεύω 1 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκου με 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό και βουρτσίζουμε μόλις βγει από το φούρνο.

Καλή Επιτυχία