Κουνουπίδι Ογκρατέν με μπεσαμέλ

Το κουνουπίδι Ογκρατέν με μπεσαμέλ είναι ένα εκλεπτυσμένο πιάτο που συνδυάζει την απαλή γεύση του κουνουπιού με την πλούσια γεύση της μπεσαμέλ και της παρμεζάνας . Η παρμεζάνα προσθέτει ένα έντονο αρωματικό προφίλ, ενώ η μπεσαμέλ σάλτσα προσδίδει μια κρεμώδη υφή και γεύση. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που ικανοποιεί τους απαιτητικούς ουρανίσκους και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα γευστικό γεύμα. Εύκολο στην προετοιμασία, πολύ νόστιμο και χορταστικό, τέλειο συνοδευτικό για πιάτα κρέατος και ψαριού.

Τι μου άρεσε:

  • Η τέλεια ισορροπία γεύσεων: αλμυρό, κρεμώδες, τυρένιο και με μια δόση φρεσκάδας από το κουνουπίδι.
  • Η υφή: το κουνουπίδι ήταν μαλακό και η μπεσαμέλ απαλή και κρεμώδης.
  • Η εμφάνιση: χρυσαφένιο και λαχταριστό!
  • Η ευκολία: η συνταγή ήταν εύκολη και γρήγορη, ιδανική για ένα γεύμα καθημερινής.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως μπρόκολο ή καρότο.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί με οποιοδήποτε άλλο σας αρέσει.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο πριν το ψήσετε.

Συνοψίζοντας:

Το Κουνουπίδι Ογκρατέν με μπεσαμέλ είναι ένα νόστιμο, θρεπτικό και εύκολο πιάτο που θα αρέσει σε όλους. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Βαθμολογία: 5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Συστατικά:

600 γρ κουνουπίδι
40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
500 ml γάλα
50 γρ βούτυρο
50 γρ αλεύρι 00
Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Μέθοδος:

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι, το ενσωματώνουμε καλά, προσθέτουμε
το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα για να μην σχηματιστούν σβώλοι, αλατοπιπερώνουμε και λίγο μοσχοκάρυδο, μαγειρεύουμε
ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και την κρατάμε κατά μέρος.

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι αφαιρώντας το πάνω μέρος, το πλένουμε και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά, μέχρι
να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε το κουνουπίδι και το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, το περιχύνουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε την
επιφάνεια με παρμεζάνα και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C και μετά για άλλα 10 λεπτά με τη λειτουργία γκριλ.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το Katja in cucina

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο αλα κρεμ με κουνουπίδι.

Κοτόπουλο αλα κρεμ με κουνουπίδι.

Το κοτόπουλο αλα κρεμ με κουνουπίδι είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο.
Ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος κοτόπουλου και επίσης μια εξαιρετική ιδέα για να απολαύσετε
ευχάριστα το κουνουπίδι. Η χρήση του κάρυ είναι ένα μπαχαρικό που δίνει στο πιάτο μια ανατολίτικη πινελιά που το κάνει πραγματικά μαγευτικό.

Συστατικά:

800 γρ στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
3 καρότα
1 μπαστουνάκι σέλινο
1 μέτριο κουνουπίδι
500 ml κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κλωναράκι μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά κάρυ
ζωμό λαχανικών για γεύση
Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το ζωμό λαχανικών.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκίτσες ίδιου μεγέθους
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα, όταν μαλακώσουν,
προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ροδίσει για λίγα λεπτά, προσθέτουμε και τα κουνουπίδια και ανακατεύουμε.
Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε μέσα το κρασί και αφήνουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε μερικές κουταλιές ζωμό και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε
για περίπου 30 λεπτά, προσθέτουμε κι άλλο ζωμό αν χρειάζεται.

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το κάρυ, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, λίγο πριν το τέλος
του ψησίματος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Το πιάτο θα είναι έτοιμο όταν έχει σχηματιστεί μια ωραία παχύρρευστη κρέμα.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Katia la curiosita’ in cucina

 

Προηγούμενο άρθροΓεύση τυριού σε κάθε μπουκιά: Μικρά τυρόψωμα με γραβιέρα και κεφαλοτύρι
Επόμενο άρθροΓλυκιά Κυριακάτικη συνήθεια: Παραδοσιακές Τηγανίτες με μέλι