Κουραμπιέδες Ινδοκάρυδο
Οι Κουραμπιέδες με Ινδοκάρυδο είναι μια νόστιμη εκδοχή των παραδοσιακών Κουραμπιέδων. Το Ινδοκάρυδο προσθέτει μια νότα εξωτικού αρώματος και γεύσης στο γλυκό, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία γευστικής απόλαυσης. Αναμφίβολα, αξίζει να τους δοκιμάσετε!
H Συνταγή είναι του pastry chef Stratos Petrou
Υλικά
300 γρ Αγελαδινό Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
240 γρ Ινδοκάρυδο
360 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την Επικάλυψη Λευκής Σοκολάτας
400 γρ Λευκή Σοκολάτα Κουβερτούρα
1 κουτ σούπας Ηλιέλαιο
Ινδοκάρυδο ή Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε αρχικά τη συνταγή ρίχνονται στον κάδο του μίξερ το αγελαδινό βούτυρο το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάμε πολύ καλά
Πολύ σημαντικό είναι τα υλικά μας να χτυπηθούν πάρα πολύ καλά για τουλάχιστον 20 λεπτά μέχρι να έχουμε μία λευκή και αφράτη κρέμα
Αφού έχει χτυπηθεί πολύ καλά το μείγμα μας σταματάμε το μίξερ αποσύρουμε τον κάδο και προσθέτουμε το είναι το ινδοκάρυδο και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τους κουραμπιέδες μας είτε χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του παγωτού είτε πλάθοντάς τους με τα χέρια μας
Τους τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 170 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά το πολύ
Ετοιμοι Ψημένοι οι κουραμπιέδες μας έτσι λευκοι θα πρέπει να είναι και εντελώς προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να τους βουτήξεις σε λευκή σοκολάτα αλλά πιστέψτε με ταιριάζει απίστευτα
Εχω λιώσει λευκή κουβερτούρα μαζί με λίγο ηλιέλαιο αφήνουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία και βουτάμε τους κουραμπιέδες
Αφήνουμε να κρυώσει εξωτερικά η σοκολάτα και είμαστε έτοιμοι να τους απολαύσουμε