Kουρκουτόπιτα με τριμμένο κολοκύθι

Η κουρκουτόπιτα με τριμμένο κολοκύθι, γνωστή και ως μπατζίνα, αποτελεί μια πεντανόστιμη και θρεπτική επιλογή για γεύμα ή σνακ. Η συνταγή είναι απλή και εύκολη στην εκτέλεση, ενώ τα υλικά που απαιτούνται είναι οικονομικά και εύκολα διαθέσιμα.

Γεύση και υφή:

Η γεύση της κουρκουτόπιτας είναι αρμονική, με το κολοκύθι να προσδίδει μια γλυκιά νότα, ενώ η φέτα και τα μυρωδικά προσφέρουν αλμυρότητα και πικάντικο άρωμα. Η υφή της είναι τραγανή εξωτερικά και μαλακιά στο εσωτερικό, χάρη στο χυλό που φτιάχνεται με αλεύρι, γιαούρτι και αυγά.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη στην εκτέλεση: Η συνταγή είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Οικονομικά υλικά: Τα υλικά που απαιτούνται είναι οικονομικά και εύκολα διαθέσιμα.
  • Θρεπτική: Η κουρκουτόπιτα αποτελεί μια θρεπτική επιλογή, πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.
  • Πολυχρηστική: Μπορεί να καταναλωθεί ως γεύμα ή σνακ, ενώ ταιριάζει ιδανικά ως συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα.

Συνοψίζοντας:

Η κουρκουτόπιτα με τριμμένο κολοκύθι αποτελεί μια γευστική, θρεπτική και οικονομική επιλογή για όσους αναζητούν ένα εύκολο στην εκτέλεση πιάτο. Η αρμονική γεύση, η τραγανή υφή και η πλούσια θρεπτική αξία την καθιστούν ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε την κουρκουτόπιτα!

Υλικά

3 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
500γρ. τυρί φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ρίγανη
Φρέσκο δυόσμο
3 κούπες αλεύρι
1 μπεκιν

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι για περίπου 30 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το λάδι.
Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, αφού τα έχουμε στύψει καλά, τη φέτα θρυμματισμένη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δυόσμο.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπεκιν, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αλείφω το ταψί με λάδι κ πασπαλίζω λίγο σιμιγδάλι από κατω κ λίγο από πάνω…
Βάζω κ κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 20°C για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλα μυρωδικά, όπως άνηθο ή μαϊντανό.
Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και μισό φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι μαζί με τη φέτα.
Για πιο τραγανή πίτα, μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια με σουσάμι πριν την ψήσετε.
Η κουρκουτόπιτα μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα.

Καλή όρεξη!

Η Εκτέλεση είναι της Ελινα Σκλαβου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπανάκοπιτα ψήνεται χωρίς φύλλο

Υλικά

2 x ματσάκια φρέσκο σπανάκι ή σακουλάκι baby σπανάκι 500g
1 μικρό μάτσο φρέσκο άνηθο
1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυοσμο
Περιλαμβάνονται 4 ή 5 φρέσκα κρεμυδάκια σε φέτες
250 γραμμάρια τυρί κοταζ ή ανθοτυρο με λιγη φέτα (αν θέλετε) κατά προτίμηση λιωμενο σαν κρέμα
6 αυγά
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι γάλα
μισό φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
4-5 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο 180 c
Πλένετε και στεγνώνετε και ψιλοκόβετε όλα τα χόρτα
Κόψτε σε φέτες τα φρέσκα κρεμμυδάκια
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα χόρτα με το αλεύρι, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε με τα χόρτα, προσθέτουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι,
Ρίξτε το μείγμα σε ταψί μεσαίου μεγέθους περίπου 8-10 εκ βαθυ
Προσθέστε μεγάλες κουταλιές τυρί απο πάνω πασπαλίστε με παρμαζέν ψήστε για περίπου 25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 20-30 λεπτά απολαύστε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜοναδικό Κανταΐφι: Απλό και περιεκτικό, εστιάζει στην ιδιαιτερότητα του γλυκού.
Επόμενο άρθροΜπουγιουρντί Φέτας με Ξεχωριστή Γεύση: Μυστικό το Μείγμα Μπαχαρικών