Κρέας με λαχανικά
Το κρέας με λαχανικά είναι ένα δημοφιλές πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του κρέατος με τη φρεσκάδα και τη θρεπτική αξία των λαχανικών. Αυτό το πιάτο μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα είδη κρέατος, όπως μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο, σε συνδυασμό με ποικίλα λαχανικά όπως καρότα, πατάτες, κρεμμύδια, πιπεριές και άλλα. Αυτό το πιάτο προσφέρει μια ισορροπημένη γεύση και πλούσια θρεπτική αξία.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο μερίδες
400 γραμμάρια κρεμμύδια
100-120 γραμμάρια βούτυρο
50 ml νερό
3 σκελίδες σκόρδο
1 ½ με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
2-3 μελιτζάνες
1-2 κολοκυθάκια
αλάτι
λάδι για τηγάνισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 πιπεριές
2 ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό της αρεσκείας σας
μαύρο πιπέρι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι άνηθο
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε το νερό.Κόβουμε τα κρεμμύδια ροδέλες και τα τοποθετούμε πάνω απ το κρέας.Βάζουμε το βούτυρο κομμένο κομμάτια.
Σκεπάζουμε το τηγάνι το μεταφέρουμε στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά.
Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για μία ώρα.
Μετά τη μία ώρα αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το ξίδι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή ψωτιά για 60-90 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος με πάχος 1 εκ.Κάνουμε το ίδιο και με τα κολοκυθάκια.
Αλατίζουμε τα λαχανικά και τ αφήνουμε 5-10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα τηγανίζουμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σωτάρουμε στο τηγάνι για 2 λεπτά.Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες και σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες ροδέλες αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπαχαρικό.
Τοποθετούμε από πάνω τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ξανά ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά.Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον άνιθο.
Ανακατεύουμε να πάει παντού.Κρέας και λαχανικά είναι έτοιμα να σερβιριστούν!!!
Καλή σας όρεξη!!!
Δείτε την συνταγή σε βίντεο εδώ
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κρέας με πατάτες στην κατσαρόλα
✅Υλικά:
Μοσχάρι – 0,7 κιλά
Αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας
Πατάτα – 0,7 κιλά
Καρότα – 1-2 τεμάχια
Κρεμμύδια – 2 τεμ.
Σκόρδο – 4 σκελίδες
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός, βότανα για γεύση
Λάδι για τηγάνισμα.
✅Μαγείρεμα:
Κόβουμε όλα τα υλικά σε περίπου ίσα κομμάτια.
Τυλίξτε το κρέας σε αλεύρι και τσιγαρίστε μέχρι να ροδίσει σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Προσθέστε τα υπόλοιπα, ψιλοκομμένα λαχανικά στο κρέας και επίσης τηγανίστε ελαφρά για 5 λεπτά, αλάτι και πιπέρι, προσθέστε μαϊντανό και νερό, ώστε να σκεπάσει ελαφρά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Μπορείτε να ρυθμίσετε μόνοι σας τη σάλτσα, αν το νερό έχει εξατμιστεί πολύ, τότε προσθέστε όπως θέλετε. Όταν σερβίρετε, προσθέστε φρέσκο κρεμμυδάκι.
Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα ψαρονέφρι, μια σπάλα, ή γκούλας, δεν χρειάζεται να μαγειρευτεί για πολλή ώρα, είναι καλύτερα να το μαγειρέψετε
χωρίς πατάτες, πρώτα μέχρι να ψηθεί σχεδόν, και μετά προσθέστε όλα τα άλλα.
Καλή όρεξη!❤️
ΠΗΓΗ: Рецепты домашних блюд