Κρεατόσουπα με κριθαράκι

Υλικά

Μοσχαρίσιο κότσι (2 κιλά περίπου)
Κόκκαλα μοσχαρίσια (με μεδούλι)
4 ντομάτες
2 κρεμμύδια
5 καρότα
3 πατάτες
2 ματσάκια σέλινο
200 γραμμαρια χυμό ντομάτα
250 γραμμαρια κριθαράκι ψιλό
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 4 λίτρα νερό και προσθέτουμε τα κόκκαλα, το κότσι ή το ποντίκι και βάζουμε να βράσει.
Προσοχή να μην κοχλάζει.
Σε όλη τη διάρκεια ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Μετά από μιάμιση ώρα προσθέτουμε, τον χυμό ντομάτα, τα λαχανικά.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε τα κόκκαλα και τα πετάμε.
Αφαιρούμε και το κρέας βάζοντας το σε ένα πιάτο ολόκληρο όπως είναι.
Βάζουμε 3 καρότα κομμένα σε κύβους, τα φύλλα από το σέλινο ψιλοκομμένα, την πατάτα σε κύβους και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 15 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το κρέας που τώρα κόβουμε σε κομμάτια και το κριθαράκι.
Βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη και κλείνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και ξύνουμε από πάνω λίγο κεφαλοτύρι ή πεκορίνο.

ΠΗΓΗ: https://www.faysbook.gr/