Κρεατόσουπα 

Η κρεατόσουπα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, ειδικά τον χειμώνα. Είναι θρεπτική, χορταστική και έχει μια πλούσια, γεμάτη γεύση.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές για κρεατόσουπα, αλλά τα βασικά υλικά είναι πάντα τα ίδια: κρέας, λαχανικά και ζωμός. Το κρέας μπορεί να είναι κόκκινο ή λευκό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι πατάτες, καρότα, κρεμμύδια και σέλινο. Ο ζωμός μπορεί να είναι είτε από κόκαλα κρέατος είτε από λαχανικά.

Η κρεατόσουπα μπορεί να μαγειρευτεί σε κατσαρόλα ή σε χύτρα ταχύτητας. Αν τη μαγειρεύετε σε κατσαρόλα, θα χρειαστεί να βράσετε το κρέας και τα λαχανικά για περίπου δύο ώρες. Αν τη μαγειρεύετε σε χύτρα ταχύτητας, θα χρειαστεί μόνο περίπου μία ώρα.

Η κρεατόσουπα είναι ένα ιδανικό πιάτο για ένα χειμωνιάτικο γεύμα ή δείπνο. Είναι χορταστική και σας ζεσταίνει από μέσα. Είναι επίσης ένα πολύ θρεπτικό πιάτο, καθώς παρέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και βιταμίνες.

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι σπάλα,

3/4 φλ ελαιολαδο,
2-3 Πατάτες
2 καρότα
2 πράσα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρεσκα
1/2 λεμόνι στα δύο,
ξύσμα απο 1 λεμόνι,
1 κσ μίγμα λαχανικων
αλατοπιπερο.

Εκτέλεση

Έκοψα σε μικρά κομματάκια το μοσχαράκι, το εβρασα σε 1,5λιτρο νερό και το ξαφρισα καλά για 35′.
Πρόσθεσα πατάτες σε κυβακια, 3/4 φλ ελαιολαδο,καρότα σε ροδέλες, πράσα σε ροδέλες, τα φρεκσα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1/2 λεμόνι στα δύο, ξύσμα απο 1 λεμόνι, μίγμα λαχανικων και αλατοπιπερο.


Νερό αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό . Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα λαχανικά μας.

Η Συνταγή είναι της Φλωρα Χριστου

 

Προηγούμενο άρθροΒασική συνταγή για παντεσπάνι
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς με φύλλα κρούστας