Κρέμα με τραχανά, πορτοκάλι και κανέλλα 🤎
Η Kρέμα τραχανά με πορτοκάλι και κανέλλα έχει μια πλούσια και κρεμώδη υφή, με μια ελαφρώς αλμυρή γεύση που ισορροπείται από την επιγευση του πορτοκαλιού και τη ζεστασιά της κανέλας.
Το ξύσμα πορτοκαλιού προσθέτει μια δροσιστική και αρωματική νότα, ενώ η κανέλλα δίνει μια πινελιά πικάντικης ζεστασιάς.
Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο και αρωματικό πιάτο που είναι ιδανικό για πρωινό, brunch ή επιδόρπιο.
Υλικά
4 κσ τραχανά γλυκό
1 κούπα γάλα
2κσ ζάχαρη η μέλι
1κγ ξύσμα πορτοκαλιού
2κσ νισεστε η κορν Φλάουερ
1 βανιλετα η 2 βανίλιας
1 κούπα κρύο νερό
Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά στο κατσαρολακι εκτός της βανίλιας, του νισεστε, και του νερού.
Βράζουμε 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς
Διαλύουμε στο νερό τη βανίλια και το νισεστε, το προσθέτουμε στο μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε με κανέλλα 🤎
Συνολική εντύπωση:
Η κρέμα τραχανά με πορτοκάλι και κανέλλα είναι ένα νόστιμο, αρωματικό και υγιεινό πιάτο.
Είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια εναλλακτική λύση στα κλασικά πρωινά ή επιδόρπια.
Η κρέμα είναι εύκολη στην παρασκευή και μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.
Η Συνταγή είναι της κας Maria Bozoy