Κρεμμυδόπιτα με φρέσκο κρεμμυδάκι χωρίς φύλλο

Αυτή η κρεμμυδόπιτα δεν είναι απλά μια πιτα. Είναι μια πανδαισία γεύσεων και υφών, που θα σας ξετρελάνει από την πρώτη μπουκιά. Η ζύμη, φτιαγμένη με αγάπη και φρέσκα υλικά, αγκαλιάζει τρυφερά μια γέμιση από ζουμερά κρεμμυδάκια  δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο γευστικό σύνολο.

Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτή την κρεμμυδόπιτα μοναδική:

  • Αέρινη ζύμη: Η ζύμη, φτιαγμένη με 3 αλεύριa, νερό, ελαιόλαδο και λίγo ξυδι, είναι αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα. Αγκαλιάζει τρυφερά τη γέμιση, δημιουργώντας ένα τέλειο πάντρεμα υφών.
  • Πλούσια γεύση: Η κρεμμυδόπιτα έχει μια πλούσια και γεμάτη γεύση, που οφείλεται στα φρέσκα υλικά και στα μυρωδικά που χρησιμοποιούνται. Το κρεμμύδι δίνει μια γλυκιά και ζουμερή νότα.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η κρεμμυδόπιτα είναι εύκολη στην παρασκευή της και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις. Αρκεί να ανακατέψετε τα υλικά για τη ζύμη, να ρίξετε τα κρεμμυδάκια και στο φούρνο.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και άλλα υλικά, όπως τυρί, πιπεριές ή μανιτάρια, για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική συνταγή.

Συνοψίζοντας, η κρεμμυδόπιτα με φρέσκο κρεμμυδάκι χωρίς φύλλο είναι μια εύκολη, γευστική και θρεπτική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα ή ένα πλούσιο ορεκτικό. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά

8 μερίδες
2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι ολικής
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι σταρένιο κίτρινο
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
3/4 του φλυτζανιού τσαγιού λάδι (λίγο ακόμα για το ταψί)
2 φλιτζάνια του τσαγιου νερό
10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε σουρωτήρι ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια με λίγο αλάτι να μαραθούν τα αφήνουμε 30 λεπτά να στραγγίξουν
Σε μπολ ριχνουμε όλα τα άλευρα κοσκινισμένα και προσθέτουμε σόδα αλάτι ξύδι λάδι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει ένας πηχτός χυλός προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια το μυρωδικό και ανακατεύουμε
Αδειάζουν στο ταψί του φούρνου και ψήνουμε για 35 με 45 λεπτά να ροδίσει αν θέλουμε να ροδίσει καλά το κάτω μέρος μόλις λαδώσουμε το ταψί το βάζουμε να προθερμανθεί στο φούρνο μέχρι το λάδι να κάψει
Αδειάζουμε το χυλό στο καυτό ταψί και ψήνουμε την πίτα

κρεμμυδόπιτα

H Συνταγή είναι της Φεη Μακ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κρεμμυδόπιτα

Αυτή η συνταγή έχει περάσει πολλές γενιές στην οικογένειά μας. Ήταν χειρόγραφο και μας δόθηκε από τη γιαγιά μας, η οποία δόθηκε από τη μητέρα της και ούτω καθεξής …

Υλικά

1 1/2 κιλά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
300γρ. Τυρί φέτα
100ml παρθένο ελαιόλαδο
450γρ ζύμη Φυλλο για πιτα
4 κουταλιές της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά (μετά από 10 λεπτά κατεβάστε σε μέτρια φωτιά) και προσθέστε τα 50 ml ελαιόλαδου και προσθέστε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα (τα άλλα 50 ml ελαιόλαδου τα χρησιμοποιούμε όταν λιπαίνουμε το ταψί του φούρνου με το φύλλο) .

Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, μέλι, βαλσάμικο πορτοκάλι, θυμάρι και σοτάρετε για 15-20 λεπτά να καραμελώσουν. Προσθέστε το τυρί φέτα και σπάστε το σε μεγάλα κομμάτια. Θέλουμε να «νιώσουμε» τη φέτα σε κάθε δάγκωμα. Ανακατέψτε

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C στον αέρα. Λιπάνετε ένα ταψί φούρνου, προσθέστε τα 2/3 της ζύμης σας στο κάτω μέρος (πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο σε κάθε φύλλο φύλλου).
Προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού και καλύψτε με το άλλο 1/3 της ζύμης (πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο κάθε φύλλο φυλό) Πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 170C για 30 λεπτά στο κάτω μέρος και μετά για άλλα 20 λεπτά στους 170C σε φούρνο με αέρα.

Καλή Ορέξη 😋

ΠΗΓΗ: https://grecianpurveyor.com/

Προηγούμενο άρθροΚέικ Πορτοκαλιού με Κρέμα Πορτοκάλι: Μια Ωδή στα Πορτοκάλια!
Επόμενο άρθροΕκρηκτικός Συνδυασμός: Τηγανίτες Πατάτας με Μπέικον, Κρεμμύδι και μαιντανό