Κρέπες γεμιστές με πατάτα και λαχανικά
Αν θέλετε λοιπόν τα λαχανικά να γίνουν πιο αρεστά στα παιδιά σας δοκιμάστε τις Κρέπες γεμιστές με πατάτα και λαχανικά
Υλικά
3 πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
100 γραμμάρια τυρί τριμμένο γραβιέρα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ηλιέλαιο (για τηγάνισμα).
Κρέπες
2 αυγά
αλάτι
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
500 ml γάλα / 2 φλιτζάνια
200 γραμμάρια αλεύρι / 11 κουταλιές της σούπας
ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)
Χυλός
3 αυγά
Αλάτι
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
τριμμένη φρυγανιά
βούτυρο (για τηγάνισμα)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε ροδέλες.Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ η μ ένα πιρούνι.
Βάζουμε λίγο ηλιέλαιο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι.Τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο.Προσθέτουμε την πιπεριά.Ανακατεύουμε να μαραθεί.
Βάζουμε το μείγμα πιπεριάς-κρεμμυδιού στον πουρέ πατάτας.Προσθέτουμε το τυρί,τα κρεμμυδάκια,αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σπάμε τ αυγά σ ένα μπολ,ρίχνουμε το αλάτι,τη ζάχαρη χτυπάμε με το σύρμα και στη συνέχει ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι και ρίχνουμε και λίγο ηλιέλαιο.
Σ ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μια κουτάλα από το μείγμα των κρεπών.Τηγανίζουμε και απ τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
Σε κάθε κρέπα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα της πατάτας.Τυλίγουμε διπλώνοντας τις άκρες και δημιουργώντας ένα φάκελο.
Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά,και ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας χυλός.
Ρίχνουμε την φρυγανιά σ ένα πλατύ πιάτο και στη συνέχεια βουτάμε μία μία την κρέπα στον χυλό και μετά στην φρυγανιά.
Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τις κρέπες μέχρι να ροδίσουν και απ τις δύο πλευρές.
Καλή σας όρεξη!!!!
Δείτε το βίντεο της συνταγή στο youtube
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κρέπες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν
Υλικά
Κρέπες
2 αυγά
200 g αλεύρι
350 ml γάλακτος
150 ml βραστό νερό
1/2 κγ αλατιού
1 κγ. ζάχαρης
2 κσ λάδι
Γέμιση
200 g ζαμπόν
250 g τυριού (ρεγκατο, κεφαλογραβιέρα, προβολόνε)
Επικάλυψη
2 αυγά
125 ml γάλα
1/2 κγ αλάτι για την γεύση
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη, σπάμε τα 2 αυγά μέσα στο μείγμα αλευριού και ρίχνουμε και το μισό γάλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη πολυ καλά έως ότου γίνει ένας χυλός. Μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε το νερό και το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε ένα τηγάνι 20-22 εκ στην φωτιά λαδώνουμε πολύ ελαφρά και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και παίρνουμε την πρώτη κρέπα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με όλο το μείγμα.
Μόλις τελειώσουμε παίρνουμε την πρώτη κρέμα και την γεμίσουμε με ζαμπον και τυρι την τυλίγουμε σε ρολό και την βάζουμε σε ένα ταψάκι (αφου το έχουμε βουτυρώσει πρώτα) όπως βλέπετε στην φωτό.
Ετσι συνεχίζουμε μεχρι να γεμίσουμε το ταψάκι μας.
Επικάλυψη
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα αυγά το γάλα το αλάτι και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη.
Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψάκι με τις κρέπες και από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
Καλή Απόλαυση