Λαδερά – ο Αρακάς μου

  • Ο αρακάς είναι τρυφερός και ζουμερός, με μια ωραία γλυκιά γεύση που ισορροπείται από την αλμυρή σάλτσα ντομάτας.
  • Η σάλτσα είναι πλούσια και γευστική, με μια ωραία πινελιά που δίνει φρεσκάδα στο πιάτο.
  • Το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουν μια ωραία ζεστασιά και βάθος στη γεύση.
  • Ο μαϊντανός ή  ο άνηθος δίνει μια δροσερή και αρωματική νότα στο πιάτο.

Υφή:

  • Ο αρακάς είναι μαγειρεμένος al dente, διατηρώντας μια ωραία υφή.
  • Η σάλτσα είναι πηχτή και λεία, χωρίς να είναι βαριά.
  • Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που είναι ευχάριστο στην υφή και χορταστικό.

Εμφάνιση:

  • Το πιάτο έχει ένα ωραίο ζωηρό πράσινο χρώμα από τον αρακά.
  • Η σάλτσα ντομάτας προσθέτει μια ωραία αντίθεση χρώματος.
  • Ο άνηθος δίνει μια ωραία πινελιά φρεσκάδας στο πιάτο.

Συνολικά:

  • Λαδερά – Ο Αρακάς μου είναι ένα νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό πιάτο που αποτελεί μια ωδή στην ελληνική κουζίνα.
  • Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, καθιστώντας το πιάτο ιδανικό για ένα γεύμα μεσοβδόμαδα.
  • Το πιάτο είναι επίσης ιδανικό για χορτοφαγικούς και vegan.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Συστατικά

450 gr αρακάς  (νωπός ή κατεψυγμένος)
¼ έως ½ φλιτζάνια εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και λίγο επιπλέον για από πάνω
1 κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ή 2 στελέχη πράσινου κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 τομάτες μεσαίου μεγέθους ή 5 μικρές τριμμένες ή λεπτά ψιλοκομμένες ή ένα μεγάλο κουτάκι ντοματών σε κύβους
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο περίπου ¼ της κούπας ή άνηθο αν σας αρέσει ο άνηθος (λιγότερο ή καθόλου εάν δεν θέλετε)
μια πρέζα ζάχαρης (προαιρετικά)
ένα κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ για λίγο περισσότερο χρώμα και δέσιμο (προαιρετικά) εάν χρησιμοποιήσετε τον ντοματοπολτό προσθέστε ένα ¼ φλιτζάνι νερό επίσης
Αλάτι και πιπέρι 

Κατευθύνσεις:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια με όλο το λάδι μέχρι να μαλακώσουν για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και τα βότανα και σοτάρετε για ακόμα ένα λεπτό.
Προσθέστε τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας, τον αρακά και μια πρέζα ζάχαρης, ¼ φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε καλά

Χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να πήξει  περίπου 30 έως 45 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. Ρυθμίστε το αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε με ωμο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε λίγο φρέσκο ​​μαϊντανό από πάνω, φρέσκο ψωμί και φέτα .

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο τραγανό και ζουμερό πολύ
Επόμενο άρθροΑυγά μέσα σε ντομάτα….θα το λατρέψετε (Sakshuka)